Đurđević Stamenkovski: Srbija donira 10 miliona dinara za promociju porodičnih vrednosti u RS 1foto FoNet/TV FoNet

Srbija i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju doniraće 10 miliona dinara lokalnim samoupravama u Republici Srpskoj (RS)za projekte u oblasti populacione politike, promocije porodičnih vrednosti, borbe protiv bele kuge i podrške porodicama i deci.

Ovo je potvrdila ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski u Banjaluci, nakon sastanka sa ministrom porodice, omladine i sporta RS Selmom Čabrić.

Ona je istakla da je Svesrpski sabor otvorio novo poglavlje saradnje Srbije i RS i podsetila da se potpisani Memorandum o saradnji dva ministarstva odnosi na saradnju u oblasti populacione politike, demografije i međugeneracijske saradnje.

„U narednoj budžetskoj godini će, nadam se i očekujem, biti izdvojena znatno veća sredstva za podršku roditeljima i deci iz RS“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka je podsetila da su nakon Svesrpskog sabora organizovane posete učenika iz RS Beogradu, kao i da se u narednom periodu planira nastavak ovakvih aktivnosti.

„Time će biti i u praksi pokazano da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kao i Memorandum dva ministarstva nisu puko slovo na papiru“, zaključila je Đurđević Stramenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari