Posle mesec dana odmaranja, fudbaleri Partizana okupili su se juče u klupskom trenažnom centru i počeli s pripremama za prolećni deo sezone. Branilac šampionske titule jesenju fazu prvenstva završio je na drugom mestu, ali njegov novi – stari predsednik Dragan Đurić ne sumnja u osvajanje novog, trećeg u nizu pehara. Onog u Kupu, takođe.

– Tri boda nisu veliki zaostatak, znate da ste znatno bolji od konkurencije, pa očekujemo da to potvrdite osvajanjem još jedne duple krune. Proteklih šest meseci bili su kakvi su bili, mogli ste verovatno i više napraviti jesenas, ali možda vam i neke okolnosti u klubu nisu to dozvoljavale. Izbori su prošli, napravljena je nova uprava, koja će narednih pet godina voditi Partizan. Stali smo iza mladih ljudi koji vas vode, ispunili smo obećanja i izmirili vam sve obaveze do okupljanja. Ne razmišljajte o parama i budžetu, to su naše obaveze, vaš posao je da se posvetite terenu, budete disciplinovani i ovih mesec i po dana priprema iskoristite na najbolji način, kako bi se na proleće zajedno radovali novim trofejima – ekipi se, naređivačkim i upozoravajućim tonom, najpre obratio prvi čovek kluba, a onda dao reč Albertu Nađu, bivšem igraču crno-belih, od nedavno zaduženog da ispred Upravnog odbora nadgleda rad tima, klupske filijale Teleoptika i Omladinske škole.

– Naš jedini cilj ovog proleća je odbrana duple krune. Zato moramo svi biti maksimalni u svom poslu, od početka do kraja – zatražio je nekadašnji kapiten „parnog valjka“.

Kako to dolikuje u ovakvim prilikama, uobičajenu optimističku govoranciju zaključio je trener i tim menadžer Goran Stevanović, koji je u međuvremenu povukao neke radikalne poteze, odnosno precrtavanjem starosedelaca i dopisivanjem novajlija dobro istumbao postavu nasleđenu od svog prethodnika Slaviše Jokanovića.

– Ne postoje najbolji treneri, već najbolji tim. Da nismo to bili ne bismo pregurali sve što nam se dešavalo jesenas. Očekujem da budemo još jači na tom planu i maksimalni na svakom treningu i utakmici. Znam da ste pobednici, da ste gledni trofeja, ali njihovo osvajanje nije samo stvar vaših i naših želja, već i obaveza prema klubu. Navijačima pogotovo, jer su celu jesen bili iznad nas i dešavanja u klubu – smatra strateg crno-belih, koji će tokom priprema u Antaliji (21. januar – 7. februar) i Sloveniji (14 – 19. februar), na osam kontrolnih mečeva, prvi put imati priliku da napravi tim i igru po sopstvenoj zamisli.

U njemu sigurno neće biti Adema Ljajića (u petak ujutro otišao u Firencu na pregovore o svojoj zaradi u transferu u Fiorentinu), a najverovatnije ni Radosava Petrovića i Lamine Diare, koji čekaju epilog pregovora o njihovoj prodaji. Bez tog novca klub teško da može izmiriti ne mala dugovanja prema ekipi i stručnom štabu, odnosno nastaviti normalno da funkcioniše.

Đorđević se nije pojavio, Moreira kasni

Ražalovani kapiten Nenad Đorđević odustao je od namere da se, uprkos preporuci da ne dolazi, pojavi na prozivci tima koji je godinama predvodio, pa će, ako se u međuvremenu nešto ne desi, s pripremama početi 21. januara. U „Zemunelu“ nije bilo ni Almamija da Silve Moreire. U klubu tvrde da se radi o odobrenom kašnjenju, dok je po nezvaničnoj verziji u pitanju protest Portugalca zbog neisplaćenih dugovanja.

Stevanović: Nikada više tim menadžer

– Nikada više ne bih prihvatio posao tim menadžera. U jednom trenutku morao sam da isključim telefon, jer nisam više imao vremena za svoj posao – organizaciju priprema i planiranje treninga. Tek sada vidim koliko je teško biti sportski direktor, pošto oni amortizuju prve udare na trenere – priznaje privremeni naslednik Ivana Tomića, odnosno moguće promocije najiskusnijeg prvotimca Mladena Krstajića na funkciju sportskog direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari