Blamaža protiv Šamroka otvorila je Pandorinu kutiju sukoba u Partizanu. Prvi je između redova, ali dovoljno jasno, sa međusobnim optužbama krenuo Dragan Đurić. Na vanrednoj konferenciji za novinare (ne)namerno organizovanoj na dan prve prvenstvene utakmice posle ispadanja iz Evrope, predsednik kluba najavio je „ozbiljnu analizu i mudre odluke“ posle „neuspeha koji ne pamti“, bez diranja vrhunskih rezultata iz prošlih sezona, ali je pričajući o prelaznom roku u prvi plan stavio sportskog direktora i trenera, koji se u normalnim zemljama i ozbiljnim klubovima zaista jedini ili najviše pitaju za te stvari.


– Nijedan igrač nije doveden ili prodat bez saglasnosti Mladena Krstajića, Aleksandra Stanojevića i koordinatora za sportska pitanja Alberta Nađa. Ni ja ni bilo koji član Upravnog odbora ne mešamo se u rad struke. Naše je da obezbedimo novac, a ovog leta ga nismo žalili. Samo na obeštećenja je potrošeno 3.250.000 evra, a prošle sezone je na osnovna primanja fudbalera dato 3.200.000 evra. Verujem da su sva pojačanja kvalitetna, barem su mi tako predstavljena… – tvrdi prvi čovek crno-belih, na čije insistiranje je ključni čovek zadnje linije Stefan Savić prodat posle samo godinu dana, mnogo pre dogovora sa strukom.

– Nije problem u Savićevom odlasku, nego u napadačima, koji ne daju golove – objasnio je Đurić, aludirajući na neefikasnost novajlija Eduarda i Jovančića, dok je slab učinak odbrane pojasnio „greškama Miljkovića i Rankovića“, pri čemu za drugog kaže da nije čuo do ovog leta.

Predsednik srpskog šampiona potvrdio je „ apsolutnu podršku“ šefu stručnog štaba, ali…

– Razgovaraćemo o njegovom radu, jer je i on grešio – najavio je Đurić i predložio izuzimanje od novčanih kazni „Volkova i Partizanove klince L. Markovića, Ninkovića i Aksentijevića, jer za razliku od ostalih ginu na terenu“.

Predsednik Partizana je ponovio da je klub bio i ostao stabilan u vreme njegove vladavine, otkrio je da je zaslužan za „vraćanje 15.800.000 evra nasleđenog duga“, po milioniti put obećao dovođenje generalnog sponzora i, komentarišući navijačke povike „uprava napolje“, rekao da „još nije vreme za odlazak“.

– To nisu pravi navijači već grupica ljudi, bez strpljenja. Zvezda je za poslednje četiri godine osvojila samo jedan trofej, a njeni navijači ne traže ostavku uprave – uči nezadovoljne „grobare“ Đurić.

Rukavica je bačena, videćemo da li će prozvani prihvatiti obračun.

„Trica“ protiv OFK Beograda

Uz povike „uprava napolje“ i „Đuriću, cigane“ (sa Istoka) tokom meča i „Stanojeviću, ostani“ (sa iste tribine) i „Stanojeviću, odlazi“ (sa upravi bliskog Juga), fudbaleri Partizana pobedili su OFK Beograd – 3:0 (0:0). Posle lošeg prvog poluvremena u nastavku su poentirali L. Marković (58) i Diara (83, 90), prvi put posle povratka s pozajmice i preloma noge, a trener Aleksandar Stanojević je, razočaran jučerašnjim prozivkama predsednika najavio svoju „istinu“ o događajima u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari