Na sednici Upravnog odbora Partizana smenjen je sportski direktor kluba Mladen Krstajić posle svega šest i po meseci obavljanja ove funkcije i to zato što je u javnosti oštro kritikovao rad rukovodstva kluba i posebno predsednika Dragana Đurića. Nakon ove odluke, trener crno-belih Aleksandar Stanojević je održao reč i podneo ostavku.


– Ja sam od danas bivši trener Partizana. Razočaran sam onim što se desilo. Kad se budem vratio sa odmora, sazvaću oproštajnu konferenciju. O skupštinama, većinama i glasanjima nismo razmišljali već smo radili svoj posao u interesu Partizana. Zanima me da li predsednik razmišlja o tome da li bi on trebalo da ode – zapitao se Stanojević.

Krstajić je, pak, istakao da će sačekati da stvar „prenoći“, a onda se obratiti javnosti.

– Ponosan sam. Takav sam bio dok sam bio igrač i dok sam obavljao funkciju sportskog direktora. Savest mi je čista i mirno spavam. Ipak, zamolio bih sve da ovo prenoći. Crno-bela Srbija zaslužuje da zna istinu – bio je vidno raspoložen Krstajić, koji je prisustvovao sednici UO, ali nije imao pravo glasa.

Od deset prisutnih članova UO samo je Albert Nađ glasao protiv smene Krstajića, ali je na kraju morao da se pomiri sa željom većine.

– Postupio sam u interesu Partizana. Ja sam član UO i Skupštine kluba. Sledi borba za Partizan – jasan je bio Nađ.

Predsednik crno-belih Dragan Đurić nije želeo da razgovara sa novinarima po okončanju sednice već je bez reči seo u automobil i otišao. „Čast“ da se obrati u ime kluba imao je potpredsednik Mile Jovičić.

– Krstajić je suspendovan sa radnog mesta zbog ozbiljnih povreda radnih obaveza i dužnosti i neprofesionalnog odnosa. Protiv njega će biti pokrenut postupak pred nadležnim disciplinskim ogranima kluba. U Upravnom odboru sede ozbiljni i odgovorni ljudi, a svi rade isključivo volonterski. Rukovodili smo se interesima Partizana. Jako je teško pokupiti perje kad se prospe. Suštinsko pitanje koje je ostalo da lebdi među svim članovima UO jeste da li je Krstajićev istup bio neodgovoran i neprofesionalan, da li je to lični potez ili je poslužio kao batina u nečijim rukama – istakao je Jovičić.

Vujoševićeva nemoguća misija

Predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević prvi je napustio sednicu UO. Vujošević je u „Zemunelo“ stigao u društvu potpredsednika kluba Branka Ružića, ali je otišao posle neuspelog pokušaja da pomiri struku i upravu. Bivši trener košarkaša crno-belih nije tražio Krstajićevo izvinjenje jer je smatrao da je on izneo svoj stav, a pritom je i ostao pri njemu.

Lista „otpisanih“

Od dolaska Dragana Đurića na mesto predsednika Partizana, klub su napustili nekadašnji igrači Gordan Petrić, Zoran Mirković (zbog sukoba sa Đurićem), Slaviša Jokanović, Ivan Tomić, Goran Stevanović i sada Mladen Krstajić, Aleksandar Stanojević i najverovatnije trener Teleoptika Vuk Rašović. Savo Milošević je bezuspešno pokušao da ga „istisne“ iz fotelje u decembru 2009. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari