Uprava Partizana nastavlja prepisku sa medijima. Kad god se suoče sa vrućim temama, predsednik srpskog prvaka Dragan Đurić i ljudi odgovorni za poslovanje kluba iz Humske škakljiva novinarska pitanja izbegnu neodređenim i šturim saopštenjima. Tako su i juče, krijući se iza klupskog sajta, pisanim putem uzvratili na vest o blokadi svih računa kod 11 banaka, u iznosu od oko 200.000 evra, objavljenu od strane Narodne banke Srbije.


I umesto objašnjenja svoje krivice za nenamirene spoljne i unutrašnje dugove, u poznatom stilu, uprli su prstom u davno smenjenog sportskog direktora Mladena Krstajića i takođe nogiranog trenera Aleksandra Stanojevića, kojima su, uzgred, dužni nemali novac na ime prevremeno raskinutih ugovora.

„FK Partizan je naporima svog rukovodstva obezbedio sredstva za mirno funkcionisanje kluba u narednim mesecima, kao i za neophodna pojačanja u predstojećem prelaznom roku. U ovoj takmičarskoj sezoni izostanak plasmana u grupnu fazu evropskih kupova, a nakon rekordnog ulaganja od 3 miliona evra u prelaznom roku, ne samo da je naneo nenadoknadivu materijalnu štetu klubu, već je i ugrozio likvidnost poslovanja. U zimskom prelaznom roku klub je odbio nekoliko ponuda za transfer igrača u želji da se ekipa ne oslabi i da se ostvare takmičarski ciljevi. Bio je to rizičan potez koji je dao svoj sportski rezultat, a velikim naporima rukovodstva sve obaveze su izmirivane na vreme ili sa minimalnim zakašnjenjem. Kao što smo već naveli, stabilnost kluba je u narednim mesecima obezbeđena, a sigurno je da će deo sredstava biti usmeren ka dovođenju pojačanja“ – stoji u odgovoru Upravnog odbora „parnog valjka“, koji na smenu, tj. po potrebi vrti ploče o nasleđenim dugovima, koje su navodno sve izmirili, odnosno jakom generalnom sponzoru koji kao Godo samo što nije stigao.

Naravno, ostali smo uskraćeni za podatke o stvarnom stanju klupske kase, tačnoj zaradi od plasmana u Ligu šampiona prošle sezone i silnih prodaja najboljih igrača poslednje tri godine, procenjene na najmanje trideset miliona evra, i rashodima jedne od najbogatijih firmi u Srbiji, koja najviše profitira baš zahvaljujući rezultatima žigosanog sportskog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari