– Posle 17 dana, tridesetak treninga i četiri prijateljske utakmice, fudbaleri Partizana u nedelju završavaju pripreme u Turskoj i vraćaju se za Beograd. Dan pre toga odigraće poslednji test meč i to s Dnjeprom iz Ukrajine, koji će im kao i rumunski Brašov (0:3), austrijski Rid (0:0), japanska Hirošima (2:0) i bugarski Liteks (3:2) gostovati na hotelskom terenu u bazi crno-belih u Beleku.

– Nema boljeg treninga od prijateljske utakmice kakvu smo odigrali protiv Liteksa. Ekipa je pokazala disciplinu i odgovornost u igri. Svi momci koji su se pojavili na terenu znali su šta im valja činiti i zbog toga mogu da budem zadovoljan. Samo su primljeni golovi pred kraj utakmice donekle pokvarili utisak. Sve u svemu, vidi se očigledan napredak na svim poljima. Smatram da smo na dobrom putu, pa zato nema razloga da menjamo izabrani pravac – prokomentarisao je trener Goran Stevanović posle pobede nad Bugarima, obeležene dominacijom i veoma dobrom realizacijom njegovog tima u većem delu meča, ali i dramatičnim finišom isprovociranim praznim hodovima u igri „parnog valjka“.

Stručni štab do sada je maksimalno mešao karte, dajući priličnu minutažu čak i najmlađim, prvom timu tek priključenim igračima, ali kako se više bude bližio duel s Borcem, na otvaranju drugog dela prvensta 27. februara, tako će u krupnom kadru najviše biti jedanaestorka i formacija koji bi šampionu Srbije, nadaju se u Humskoj, trebalo da donesu treću titulu zaredom. Odmeravanje snaga s Dnjeprom, poslednjom „žrtvom“ Partizana u prolećnoj fazi Kupa UEFA pre pet godina, prva je sledeća prilika za sužavanje konkurencije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari