Muhamed Đerlek, jedan od pedesetak radnika novopazarske Holding kompanije Vojin Popović koji štrajkuju glađu, rekao je juče da se štrajkači neće povući iz upravne zgrade firme dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtevi. Oko 50 radnika tog preduzeća ušlo je u upravnu zgradu i počelo štrajk glađu, tražeći da se usvoji plan reorganizacije preduzeća.

Muhamed Đerlek, jedan od pedesetak radnika novopazarske Holding kompanije Vojin Popović koji štrajkuju glađu, rekao je juče da se štrajkači neće povući iz upravne zgrade firme dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtevi. Oko 50 radnika tog preduzeća ušlo je u upravnu zgradu i počelo štrajk glađu, tražeći da se usvoji plan reorganizacije preduzeća. Holding kompanija Vojin Popović u stečaju je više od godinu dana, a od tada je bez posla ostalo oko 300 radnika.
– Mi smo očekivali od lokalne samouprave direktnu i iskreniju pomoć, naročito oko angažovanja Udruženja manjinskih akcionara. Ovo udruženje može nam pomoći da pokrenemo uspešno sprovođenje plana reorganizacije i poštenu aukcijsku prodaju – rekao je Đerlek agenciji Beta. Prema njegovim rečima, imovina firme procenjena je na 15 miliona evra, dok su dugovi prema poveriocima pet puta manji, tako da postoje realni uslovi da firma opstane. – Presedan u našoj firmi je bio način na koji je ona otišla u stečaj, jer Skupština akcionara nije donela takvu odluku, već je to uradio Upravni odbor – rekao je Đerlek. Radnici kompanije Vojin Popović očekuju da im se obrate predstavnici Republičke agencije za privatizaciju i čelnici lokalne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari