Zahvaljujući projektu „Regionalni razvoj Bora“ i posredstvom Kancelarija za regionalni razvoj Bora, Nacionalne službe za zapošljavanje i Svetske banke, jedan broj nezaposlneih lica u opštinama Bor i Majdanpek biće radno angažovano tokom realizacije 18 javnih radova u gradskim i seoskim sredinama.

Privremeni posao na ovaj način dobiće skoro 500 nezaposlenih sa evidencije NSZ, a predviđeno je da za poslove u okviru ovih javnih radova bude utrošeno milion i po evra.

Podsećamo da su već u toku neki projekti kao što su „Uređenje javnih prostora u Mesnoj zajednici Šarbanovac Timok Bor“ i „Briga o starim osobama u opštini Bor“ na kojima je angažovano 45 lica, kao i „Briga o starim osobama u opštini Majdanpek“ gde su angažovana 23 nezaposlena lica sa područja opštine Majdanpek.

Inače, cilj projekta „Regionalni razvoj Bora“ je podrška Vladi Srbije za oživljavanje Borskog regiona putem rešavanja hitnih nasleđenih ekoloških i socijalnih problema nastalih usled restrukturiranja rudarskog sektora, kao i podsticanjem novih izvora ekonomskog rasta i stvaranjem novih radnih mesta u regionu. Svetska banka će i narednih godina finansirati projekte za uređenje javnih površina i rešavanje ekoloških i socijalnih problema u borskoj i majdanpečkoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari