Asfaltiranje svih saobraćajnih površina na mostu preko Kanala DTD, jedne od najznačajnijih investicija iz ovogodišnjeg Programa uređivanja građevinskog zemljišta, biće završeno danas, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Završena je izgradnja i leve i desne konstrukcije mosta, novoizgrađeni most je dugačak 176 metara, a širok oko 30 metara. Ima četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke staze širine tri metra i biciklističke staze širine dva metra.

Kako navode iz ZIG-a, u narednom periodu će početi radovi čišćenja gradilišta i uređenja obaloutvrda kako bi se ovim finalnim intervencijama kompletirali svi predviđeni radovi na realizaciji ove investicije.

Most na Bulevaru Evrope predstavlja najzahtevniju celinu na IV deonici ovog strateški važnog saobraćajnog pravca čijom kompletnom realizacijom Novi Sad dobija još jedan izlaz na auto-put Subotica – Beograd.

Izvođači na izgradnji mosta su firme AD „Energoprojekt niskogradnja“ iz Beograda i DOO „West-gradnja“ iz Šapca, a ugovorena vrednost radova je oko 657 miliona dinara.

– Prilikom izgradnje mosta, zahvaljujući tehničkom rešenju koje je predložio izvođač, uštedeli smo oko 30 miliona dinara, zbog čega je izvođaču na osnovu ugovora isplaćena premija od oko šest miliona dinara. Na taj način, domaćinskim odnosom prema poslu, ostvarili smo značajnu uštedu u budžetu Grada u iznosu od 24 miliona dinara, zahvaljujući, pre svega, pogodnostima koje pruža Zakon o javnim nabavkama – kazao je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Iz ovog preduzeća napominju da se intenzivno privode kraju radovi na izgradnji saobraćajnice i na preostale dve deonice IV faze Bulevara Evrope, čiji se ukupni završetak planira do polovine oktobra meseca. U narednom periodu treba da počne realizacija poslova vezana za izgradnju signalizacije i opreme kako bi se do kraja godine Bulevar otvorio za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari