Meštani Rakove Bare i opština Kučevo zajedničkim sredstvima rade na realizaciji programa razvoja ovog naselja, a jedna od najvećih investicija u poslednjih pola veka je postavljanje novog asvalta u dužini od 1,5 kilometara. Radove na postavljanju asvalta u seoskim ulicama u Rakovoj Bari, koje izvodi Preduzeće za puteve iz Požarevca obišao je prvi čovek ove Zviške opštine Zoran Milekić sa saradnicima.


– U dogovoru sa meštanima Rakova Bara došli smo do zajedničkog zaključka da bi smo sa zajedničkim sredstvima asvaltirali seoske ulice u ovom selu. Mesna zajednica u saradnji sa meštanima donela je odluku da učestvuju u zajedničkom finansiranju radova na modernizaciji loklane putne mreže. Mi smo kao Lokalna samopuprava prihvatili ovu odluku i zahtev meštana i rukovodstva Mesne zajednice Rakova Bara da zajedničkim sredstvima finansiramo postavljanje novog asvalta u dužini od 1,5 kilometara. Iz opštinske kase izdvojeno je polovina sredstava za ove radove na modernizaciji seoskih ulica u ovom selu,što je sa isto toliko para od ličnog dinara meštana završen ovaj projekkat na koji se čekalo skoro pola veka – istakao je predsednik opštine Kučevo Zoran Milekić.

Investitor je Direkcija za izgradnju naselja opštine Kučevo, a sredstva u iznosu od 3,7 miliona obezbedili su meštani i ova lokalna samouprava iz budžeta za ovu godinu

– Građani su se na našu inicijativu za kratko vreme organizovali shvatajući tako finansijsku mogućnost lokalne samouprave da zajedničkim snagama realizujemo ovu investiciju, koja je jedna od najvećih i najvažnih za bolji život onih koje ovde žive i rade. Mnogi od meštana nije verovao da će se u ovim teškim vremenima toliko uraditi u ovoj mesnoj zajednici – rekao je direktor Direkcije za izgradnju naselja opštine Kučevo Novica Bulajić.

Novo rukovodstvo Mesne zajednice Rakova Bara u saradnji sa svojim meštanima pokrenulo je ovu akciju na postavljanju novog asvalta u selu, zašta su meštani iz ličnog dinara izdvojili i po 10 hiljada evra.

– Mi smo započeli ovu akciju u veoma kratkom periodu i puno se zahvaljujem svim mojim meštanima što su se masovno odazvali da ličnim sredstvima finansiraju postavljanje asvalta u selu kao i opštini Kučevo koja je izdvojila pola sredstava za ovu kapitalnu investiciju. Rekorder u dobrovoljnom prillogu za ove radove je meštanin Brana Veljić koji je iz kućnog budžeta izdvojio 10 hiljada evra za asvlatiranje ulica u selu. U proleće planiramo nastavak radova na modernizaciji seoskih ulica,zašta je već počela akcija na prikupljanju novih novčanih sredstava od strane mesne zajednice i samih meštana. Već pola veka čekamo ovu investiciju,koja je na našu radost konačno stigla – sa dozom radosti priča potpresednik Saveta mesne zajednice Rakova Bara Dragiša Vujčić.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima za ovo doba godine građevinska sezona u opštini Kučevo još nije završena. Pored ovih radova u Rakovoj Bari u toku su radovi na realizaciji još nekoliko projekata u oblasti modernizacije lokalne putne mreže. Inače, u ovoj zviškoj opštini, izgrađeni projekti u raznim oblastima,građeni su sredstvima iz opštinske kase, zašta je za ovu godinu izdvojeno 51 milion dinara kao i ličnog dinara meštana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari