Do okončanja postupka nema izjava iz Zrenjaninske gimnazije 1foto N.S.J. / Danas

Do okončanja postupka koji je zbog suspenzije pokrenut protiv profesorke sociologije Senke Jankov Zrenjaninska gimnazija neće se oglašavati, potvrđeno je Danasu u ovoj školi.

Za razliku od škole, javnost je zainteresovana da sazna šta se dešava u slučaju profesorke kojoj se stavlja na teret da je prekršila Zakon o osnovama obrazovanja.

Danas je reagovao i Građanski preokret, pozivajući direktora Zrenjaninske gimnazije da predoči javnosti sve detalje u vezi sa suspenzijom profesorke Jankov.

„Prema do sada dostupnim informacijama, Senki Jankov se na teret stavlja kršenje člana 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji glasi “u ustanovi je zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe”. S obzirom na to da javnosti nije poznato da se gospođa Jankov bavi stranačkim radom, opravdana je sumnja da se radi o zloupotrebi zakona po narudžbi aktuelne vlasti, kako bi se zastrašili prosvetni radnici koji učestvuju u protestima građana protiv nasilja“, navodi se, između ostalog, u regaovanju Građanskog preokreta.

Oni su naveli da javnost ima pravo da zna zbog čega je ugledna zrenjaninska profesorka udaljena s posla, ko je inicirao suspenziju i na koji način je sproveden postupak utvrđivanja njene navodne odgovornosti za kršenje zakona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari