Do rodne kuće pisca "Koštane" u Vranju uskoro starom kaldrmom 1Počela rekonstrukcija u "Baba Zlatinoj". Foto:Grad Vranje

Danas su počeli pripremni radovi za detaljnu rekonstrukciju „Baba Zlatine“ ulice u Vranju koja vodi do rodne kuće pisca Borisava Stankovića, gde će biti postavljena nova kladrma u dužini od oko tri stotine metara.

Kao što je prethodnih meseci najavio Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, danas su počeli radovi na rekonstrukcije „Baba Zlatine“ ulice kojom se iz centralne zone dolazi do Muzej kuće pisca Borisava Stankovića.

Projektom, čija je ukupna vrednost od skoro 28 miliona  previđena je zamena kaldrme, uređene vodovodne i kanalizacione mreže. Iz gradske uprave u Vranju saopštili su da je Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja u okviru projekta „Čista Srbija“ odobrilo petnaest mliona dinara za revitalizaciju ulice.

Rekonstrukcija će se odvijati u dve faze, a nakon završetka koji je predviđen do kraja godine očekuje se da bude zaokružen deo grada u kome se nalazi Pribojčića kuća, rodna kuća Oca Justina Popovića, sa kućom pisca „Koštane“ i „Nečiste krvi“ dobije trajno sačuvan kulturno istorijski segment koji će biti dostupan posetiocima Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari