Do stalnog posla u školi i na osnovu utiska

Neznatan broj obrazovnih ustanova ima precizne kriterijume za zapošljavanje na neodređeno vreme

Ostavite komentar


  1. Roditelji obratite pažnju na zdravlje svoje dece jer posle preležanog kovida i postkovida, deca doživljavaju psihički i fizički stres u školama izlažući se nečovečnom tretmanu nastavnog osoblja koje je pod pritiskom Ministarstva .

    Sami nastavnici nisu krivi jer ih Ministarstvo primorava da se deca koja su mesecima bila bolesna i kojima se bolest iznova vraća , po svaku cenu, ocene i primoraju na ubrzano savladjivanje obimnog i zbrzanog gradiva.

    Zbog kraja polugodišta i zaključivanja ocena, deca su bila prinudjena da dobiju po minimalno 4 ocene iz svakog predmeta tokom 2, 3 nedelje . U nedostatku odgovarajućeg broja ocena, mnogi nastavnici su i smanjivali ocene iako deca fizički nisu bila u stanju da budu u školi a pritom su imala lekarska opravdanja.

    Ovakva situacija je pre svega za decu izuzetno STRESNA i ŠTETNA. Stresna je i za roditelje pa i za nastavnike koji nemaju moć rasudjivanja već se ponašaju kao marionete neposrednih šefova, direktora i Ministarstva.

    Razmislite dobro o onome šta može da se desi i da li je vredno gubljenja zdravlja ukoliko šaljete decu u školu pod ovakvim uslovima.

  2. Kada se oslobodi radno mesto, prvo se gleda tabela tehnoloških viškova koje svake godine objavljuje Ministarstvo. Ko nije na toj listi, džabe sve.

  3. Osma godina na određeno. Kao ping pong loptica. Iz škole u školu. Deca obožavaju moje časove. Roditelji prezadovoljni. Ali…koga briga?!

  4. Punih 15 godina sam radnik-putnik.Putujem 60km u jednom smeru. Ne znam koliko puta sam konkurisala, samo da radim malo bliže. Uvek je primljen neko podoban(prvo žut,pa posle napredan). Za vreme tzv.zabrane raspisivanja konkursa -videla raspisivanje sa blagoslovom ŠU i primljen je neko, pogodite kojoj stanci blizak.

  5. Veze i stranačka pripadnost, kao i za svaku državnu službu.Možeš biti i najbolji na svetu, ako nisi ,,napredan“ džaba ti.Pišem na osnovu dugogodišnjeg iskustva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.