Novu sezonu i novu godinu druga teniserka Srbije Ana Ivanović otvorila je pobedom. Prva favoritkinja turnira u Brizbejnu je u uvodnom kolu bila bolja od Čehinje Petre Kvitove – 2:0 (6:4, 6:2). Iako pogled na rezultat asocira na ubedljivu igru srpske teniserke, u samom meču Ivanovićeva je ipak morala dosta da se potrudi za trijumf, za koji joj je bilo potrebno sat i 46 minuta igre.

Peta igračica planete je lako pravila brejkove, ali isto tako lako ih je i gubila (3:1, 4:3). Zbog toga sredina prvog seta donela je neizvesnost. Ipak, uspela je Ivanovićeva da u ključnom momentu održi servis i konačno reši set u svoju korist.

Odnos snaga na terenu nije se mnogo promenio u nastavku. Ponovo su greške srpske igračice dovele do razmene brejkova, ali i ovoga puta većkod rezultat 3:2 Ana Ivanovićje u potpunosti preuzela igru i bez većih problema izborila plasman u drugo kolo.

– Morala sam da se borim za svaki poen i za svaku loptu. Uvek je teško na početku, ali izdržala sam. Pronašla sam željeni ritam, iskoristila sam šanse. U prvom setu je moglo svašta da se dogodi i srećna sam što nisam poklekla, većsam zadržala koncentraciju u bitnim momentima – izjavila je druga teniserka Srbije Ana Ivanović.

Za treću rundu srpska teniserka igraće protiv Italijanke Roberte Vinči, koja je rangirana na 82. mestu WTA liste. Njih dve su do sada dva puta odmeravale snage, 2006. godine u Antverpenu i 2007. na Gold koustu, i oba puta bilo je 2:0 za Anu Ivanović.

Poraz Troickog u Dohi

Prvo kolo turnira u Dohi bilo je nepremostivo za srpskog tenisera Viktora Troickog. Bolji od njega posle sat i 10 minuta igre bio je Rumun Viktor Hanesku – 2:0 (6:4, 6:2). Inače, u Kataru (tvrda podloga, 1.110.250 dolara) takmiči se i vodeći tandem svetskog tenisa Rafael Nadal i Rodžer Federer.

 

Startuju Đoković i Tipsarević

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je rano jutros u Brizbejnu igrao svoj prvi meču 2009. Njegov prvi protivnik je bio uvek neugodni Ernest Gulbis. U Đokovićevom delu žreba još su Matje, Berdih, Verdasko, Ferero… Na drugoj strani, koju „nosi“ drugi nosilac Žo-Vilfred Conga, nalaze se još Gaske, Soderling, Štepanek… Janko Tipsarevićtakođe danas počinje novu sezonu. U indijskom gradu Cenaju, Tipsarevićće odmeriti snage sa Špancem Pablom Anduharom. U Indiji su još Davidenko, Vavrinka, Čilić, Karlović, Moja, Ljubičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari