Opština Kula i mađarski grad Kaloča dobar su primer aktivnog partnerstva lokalnih samouprava, koja upotpunjava regionalnu saradnju Autonomne Pokrajine Vojvodine sa mađarskim županijama, ocenio je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši prilikom posete najviših predstavnika ova dva mesta pokrajinskom parlamentu.


U razgovoru sa predsednikom Opštine Kula Svetozarom Bukvićem, gradonačelnikom Kaloče Ferencom Terekom i njihovim saradnicima, predsednik Egereši je izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da ove dve sredine veže decenijsko prijateljstvo, koje su obogatili privrednom razmenom i zajedničkim manifestacijama u oblasti kulture, koje su već postale tradicionalne.

Naglasivši da se sistematskim radom i trudom na promociji i implementaciji prava nacionalnih zajednica Kula nametnula kao jedna od najtolerantnijih opština u Vojvodini i Srbiji, Egereši je istakao da je kao predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, najvišeg predstavničkog tela više od dva miliona građana Pokrajine, veoma ponosan na to što se ovakvim primerima ističemo kao moderna i građanska regija koja evropske vrednosti sprovodi u praksi.

Predsednik Opštine Kula Svetozar Bukvić naglasio je da Kulu i Kaloče danas spaja veliko prijateljstvo i snažno partnerstvo, ali i zajednička istorija jer se prvi zapis o ovom vojvođanskom mestu, iz 1544. godine, čuva upravo u istorijskom arhivu Kaloča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari