Sestre Sanja i Slađana Rupar, učenice III5 razreda osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu koje do škole putuju pešice deset kilometara i koje su majku Veru naučile da piše, dobile su na poklon od kompanije „Iv Komp“ iz Zemuna računar najnovije generacije. Sestrama, koje sa majkom Verom i bratom Andrijom žive od penzije pokojnog oca od 11.200 dinara u naselju Ljubičevo, računar je uručila je Marija Popović marketing menadžer kompanije „Iv Komp“.

Ona je, uručujući četvoročlanoj porodici Rupar poklon na putu kod starog mosta na Moravi u Ljubičevu jer do njihove kuće koja se nalazi u njivama Stiga nije mogla doći zbog blatnjavog puta, istakla da u Srbiji neka deca žive jako teško i da ona mnogo voli decu i želi da im pomogne.

– Ovo ne radimo da bi se promovisali već da bi siromašnu decu učinili srećnom i izmamili im osmeh na licu. Kada sam se obratila nevladinoj organizaciji „Moj heroj“ da želimo da pomognemo oni su bili u čudu i prosto nisu mogli da veruju. Preko njih dobili smo imena sedamnaestoro dece kojima poklanjamo najnoviji računar. Naš partner firma MSI direktno iz Holandije poslala nam je 25 računara jer je čula za našu akciju a imamo i druge sponzore koji su nam pomogli bilo novčano bilo davanjem komponenti od kojih smo mi sklapali računare. Pred Novu godinu uručili smo poklone deci u Vranju, Lebanu, Kragujevcu, Surdulici, Kraljevu, danas poklanjamo ovde u Požarevcu, a potom idemo u Šabac. Ove devojčice u Požarevcu su danas presrećne, a verujte isto tako obradovala su se i drugi mališani kojima smo darivali računare – priča Marija.

Na starom mostu na Moravi kod Ljubičeva uručenju računara sestrama Rupar prisustvovao je direktor škole „Kralj Aleksandar I“ i njegov zamenik. Nisu krili oduševljenje što je stigao poklon za đake kojima su i oni pomagali kako bi lakše putovali do škole.

– Svojim požrtvovanjem, redovnim dolaskom u školu i dobrim učenjem one i zaslužuju da ih nagradimo. Nadam se da će ovim primerom krenuti i druge firme i da će pomoć stići i drugoj deci. Mi smo hteli da se pomoć Sanji i Slađani uruči u školi ali je donator insistirao da vidi gde učenice žive i da im računar uruči u kući. Videli ste da se do kuće nije moglo zbog velikog blata ali će naš informatičar u toku ove sedmice posetiti porodicu Rupar i instalirati im računar – kaže direktor škole Goran Seger.

– Neizmerno smo srećne i jedva čekamo da dođe profesor informatike i instalira nam računar – priča Sanja a Slađana dodaje da će pored učenja i dalje pomagati mami u kućnim poslovima i u bašti.

Sestre Sanja i Slađana od svoje kuće do škole, kroz njive Stiga, svakodnevno pešice putuju deset kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari