Završen je konkurs za izbor u komisije u FK Crvena zvezda. Posle promene statuta članovi crveno-belih pokazali su ogromnu zainteresovanost da se direktno uključe u rad kluba.

– U ime FK Crvena zvezda zahvaljujem se svim članovima koji su poslali svoje prijave za rad u komisijama. Dobili smo 1.034 biografije naših članova – rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Na konkursu su mogli da učestvuju svi koji plaćaju godišnji članarinu, a njihovo pravo je da odlučuju o važnim pitanjima za Crvenu zvezdu, da biraju rukovodstvo i budu birani u njega.

– Srećan sam što svakog dana dobijamo nove članove jer se naš zvezdaški pokret širi. Ponosan sam što su naši članovi odgovorni prema klubu i što žele da doprinesu njegovom razvoju od plaćanja članarine, dolaska na utakmice, angažovanja u radu u komisijama i drugim telima kluba i kandidovanja za funkcije u klubu, biranja predsednika i Skupštine do organizovanja u klubove navijača širom Srbije i sveta.

Biografije su klasifikovane po oblastima interesovanja i biće prosleđene koordinatorima komisija Crvene zvezde koje će ih uzeti u obzir prilikom formiranja komisija.

– Svaka biografija koju smo dobili pročitana je u Službi za članstvo, a mnoge sam lično pregledao i sa nekima od vas razgovarao. Sa mnogima će lično koordinatori razgovarati. Na kraju će koordinatori predložiti Upravnom odboru kluba sastave komisija koji će ih izabrati do početka prolećne sezone – rekao je Lukić.

Prvi čovek crveno-belih najavio je da će Upravni odbor u narednom periodu usvojiti pravilnik o izborima u FK Crvena zvezda, pravilnik o članstvu FK Crvena zvezda, pravilnik o disciplinskoj odgovornosti člana FK Crvena zvezda i pravilnik o uređenju odnosa FK Crvena zvezda i navijača. Usvajanjem ovih pravilnika zaokružiće se proces statutarnih promena.

Na probi najbolji litvanski vezista

Dominikas Galkevičijus (24), vezista Ekranesa nalazi se na probi u Crvenoj zvezdi. Litvanski reprezentativac ima 24 godine, igra na poziciji zadnjeg veznog, a dres šampiona ove zemlje nosi već pet sezona. Galkevičijus koji je inače od strane FS Litvanije proglašen za najboljeg vezistu šampionata u kojem je Ekranes uzeo titulu, Liga kup i Kup, od juče se nalazi na skeneru šefa struke crveno-belih Aleksandra Kristića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari