Manjinski akcionari Tekstilnog kombinata „Vlasinka“ protestovali su prošlog vikenda u krugu fabrike nezadovoljni ponašanjem Miroslava Jankovića, iz Niša, koji je pre četiri godine postao većinski vlasnik pošto je kupio kolektiv za devedeset hiljada evra.

Svi manjinski akcionari, koji raspolažu sa deset odsto akcija, ističu da su tužili firmu i, mada su dobili sudski spor, nisu u stanju da naplate svoja potraživanja. Kako ističe Svetlana Pešić, jedan od manjinskih akcionara, većinski vlasnik nije ispunio nijedno obećanje.

– Najpre nam je govorio da će izvršiti deobu firme i da će nama dati svoj deo, a obećao je i da će kupiti manjinske akcije, ali od svega toga nije bilo ništa – kaže Pešićeva.

Nekada je manjinskih akcionara „Vlasinke“ bilo više od 200, a sada je taj broj prepolovljen, jer su se mnogi odrekli akcija kako bi uzeli besplatne akcije koje je nudila država. Tekstilni kombinat Vlasinka je pre desetak godina bio ponos grada, jer je proizvodio više od 1.300 artikala, koji su lako nalazili put do kupaca ne samo u „velikoj Jugoslaviji“ nego i širom sveta, a sada, poput mnogih firmi u Vlasotincu, beleži najtužnije dane u svojoj istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari