Pomoćnik predsednika opštine Pirot za lokalnu upravu Vidojko Panajotovići član Glavnog odbora SPS-a za Danas kaže da ima odličnu saradnju sa ministarstvima koje vode kadrovi iz ove partije i da je uspeo da izdejstvuje dosta novca za projekte iz Pirota.


– Ministarstvu za infrastrukturu uputili smo nedavno dopis koji sadrži popis putnih pravaca u opštini koje treba sanirati u ovoj godini. Rečje o putnim pravcima koji se odvajaju od regionalnih i magistralnih puteva, a koji su u planu za sanaciju u ovoj godini. Ukupna vrednost radova procenjuje se na blizu 300 miliona dinara – kaže Panajotović, dodajući da za njihovu sanaciju računaju na određenu pomoćovog ministarstva.

Rečje o putnim pravcima do sela Vojnegovac, od Sukova do Jalbotine, od Temske do Ragodeša i od Temske do Rudinja. U planu je i nastavak asfaltiranja putnog pravca od Belskog mosta do sela Bela na Staroj planini, kao i puta do sela Srećkovac. Ovim planom predviđena je i izgradnja puta od Gnjilana do Blata i puta prema Toplom Dolu i Rsovcima.

– Lokalna samouprava će iz budžeta opštine takođe izdvojiti sredstva za sanaciju lokalnih putnih pravaca prema selima Sukovo, Pakleštica, Rosomač, Sinja Glava, Kamik i Zaskovci – kaže Panajotović.

On dodaje da su tokom prošle godine, uz pomoćMinistarstva za infrastrukturu rekonstruisali putnu mrežu na području opštine u dužini od preko 20 kilometara.

Panajotovićkao član Opštinskog veća i pomoćnik predsednika opštine za lokalnu upravu zadužen je i za prijem stranaka koje traže neku vrstu pomoći od organa lokalne samouprave.

– Svakog dana dolaze ljudi, traže posao, socijalnu ili jednokratnu novčanu pomoć. Prošle godine je kroz ovu kancelariju prošlo 1.720 ljudi. Neki od njih tražili su da im pomognemo oko trajnog stambenog zbrinjavanja ili zaposlenja. Pomažemo koliko možemo, a najveći broj njih usmeravamo ka Centru za socijalni rad. Prošle godine smo imali 138 zahteva za novčanu pomoći oko 90 posto je rešeno. Rečje o jednokratnoj novčanoj pomoći za operacije, kupovinu lekova, lečenje… U te svrhe izdvojili smo preko milion dinara iz budžeta opštine. Ima i dosta ljudi koji dolaze iz propalih firmi u gradu i traže pomoćda bi nekako preživeli – kaže Panajotović.

Poznanstva u SPS-u

– Prošlogodišnje investicije iznose više od 120 miliona dinara, a radove je finansiralo Ministarstvo za infrastrukturu. Imam odličnu saradnju sa ovim ministarstvom. U dogovoru sa vrhom naše partije uspeli smo da Pirotu obezbedimo ova sredstva za infrastrukturu. Prošle godine smo mnogo toga uradili. Očekujem da ove godine to bude još više i da ćemo opet preko resornih ministarstava Pirotu obezbediti novac za mnoge projekte. Zahvaljujući našim stalnim kontaktima uspeli smo da za pirotsku „Toplanu“ obezbedimo mazut iz Robnih rezervi. Da nije bilo toga, verovatno ne bi bilo ni grejanja ove zime u Pirotu. Koristim i svoja poznanstva u SPS-u da za naš grad obezbedim što više para iz raznih ministarstava gde su kadrovi SPS-a, kaže Panajotović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari