Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat posetio je Okružni zatvor u Novom Sadu gde je, u ime Humanitarne organizacije „Prohuman“, uručio upravniku Okružnog zatvora Zoranu Jovanoviću stabilni defibrilator i sanitetski materijal.

– Veoma nas je obradovala inicijativa Mirjane Andrejević Kri iz Humanitarne organizacije „Prohuman“ da jedan defibrilator bude poklonjen zdravstvenoj organizaciji u Novom Sadu. Budući da Služba za zdravstvenu zaštitu Okružnog zatvora u Novom Sadu nema takav aparat i nema mogućnost da ga nabavi, odlučili smo da defibrilator pripadne njima i siguran sam da će time rad lekara ove službe biti olakšan – naveo je Horvat. Ujedno, on je izrazio zadovoljstvo što je nastavljena dobra saradnja između Grada Novog Sada i Službe za zdravstvenu zaštitu Okružnog zatvora, započeta prošle godine doniranjem opreme za hiruršku ordinaciju.

Upravnik Okružnog zatvora Zoran Jovanović se zahvalio Gradu i Humanitarnoj organizaciji „Prohuman“ na donaciji i naglasio da će se time znatno poboljšati zdravstvena zaštita lica lišenih slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari