Beograd – Solidnom igrom košarkaši FMP uspeli su da trijumfuju u revanš meču 1. kola kvalifikacija protiv Amsterdama 83:67. Tako su izabranici trenera Slobodana Klipe nadoknadili „minus šest“ iz prve utakmice, što im je omogućilo da se plasiraju u narednu rundu kvalifikacija za Evrokup. Bitno je istaći da je ova pobeda pozitivan signal za sve pristalice tima iz Železnika koji sezonu nije započeo u skladu sa renomeom kluba.

– Dobro smo odigrali u pojedinim delovima meča. Naravno, postoje stvari koje moramo popraviti u što kraćem roku. Ovo je vrlo bitna pobeda ne samo na rezultatskom već i na psihološkom planu, pogotovu ako se zna da nas u narednom periodu očekuje veoma težak raspored – istako je Filip Čović, jedan od zapaženijih igrača FMP na revanšu protiv Amsterdama.

Već u narednom kolu „Panteri“ će imati priliku da pokažu koliko zaista vrede. Naime, 4. novembra u Železnik dolazi ruski Ural, ekipa u čijim redovima nastupa Vanja Plisnić, nekadašnji košarkaš FMP. Drugi srpski predstavnik u kvalifikacijama za Evrokup, Crvena zvezda u prvom meču igra u Austriji protiv Gmundena, tima koji je u prvom kolu bio bolji od estonskog Tartu Roka.

 

Parovi 2. kola

FMP – Ural, Gmunden – Crvena zvezda, Galatasaraj – Budućnost, Uniks – Jerusalim, Panelinios – Kijev, Ostende – Avr, Beneton Friburg – Gran Kanarija, ASK Riga – San Fernando.

Prve utakmice igraju se 4. novembra a revanš mečevi 11. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari