Dobri ljudi ovde nisu srećni

Život me je od malih nogu naučio da množim sa dva * Note i slova, muzika i knjige, dugo su se borili za moju naklonost i dušu * Kofer u jednoj, saksofon u drugoj ruci i neka čudna magla u očima * Bog dečki, Bog cure, Bog Zagreb * Najbolje novine i novinari obično prvi stradaju kada se država nađe u problemu * Nerado se sećam političke scene Srbije devedesetih.
Ljudi, sećanja: Mihajlo Kovač

Ostavite komentar


  1. Briljantan tekst! Stavovi o Đinđiću bi morali biti ponavljani upravo u ovoj formulaciji, jer klinci nemaju mogućnost da shvate tačno ko i tačno kada im je ukrao budućnost u svojoj zemlji. Dirnut sam i ohrabren. Bravo!

  2. Lepo prezentirano verovatno verodostojno. Jedino se ne slažem za Zorana Đinđića.

  3. Drago mi je da se neko od ovdašnjih intelektualaca izjasni kao jugosloven pa i komunista , mada ovo drugo dolazi u pitanje . Naime , kao čovek pobornik Jugoslavije i to one socijalističke pljačkanje srbije od 2000 i uništavanje svega što je i u tragovima podsećalo na SFRJ ozbiljno dovodi u pitanje ubedjenja g.Kovača . Uloga Djindjića u ovoj pljački od donošenja zakona o privatizaciji preko neoliberalne kapitalističke ideologije koju je svesrdno sprovodio do uvodjenja crkve u škole pa i u ostale državne institucije ne daje za pravo g.Kovaču da Djindjića stavlja na pijedestal državnika . Poštovanje i uvažavanje koje su EU i amerika imale prema Djindjiću ne govori ama baš ništa jer i Vučić ima apsolutnu podršku zapadnih zemalja i posebno amerike .

  4. Grin. Kovac svoju novinarsku nagradu nazvala bi zasluzenom da STE te 1989. god. po povratku OTISLI direktno na Kosovo I u skladu sa etikom casne novinarsku etike uradili objektivnu analiticku reportazu jer vrlo pristrasno I huskacki SE izvjestavalo o strajku rudara Kosova..Sve u svemu vas tekst mi se zaista dopada jer poznata mi je ta potpuna predanost nasom poslu iz zelje da se otvore oci zaludjenih KOJIH Ima I dan danas u zemljama koje su kako je to potvrdio i medjunarodni sud u Hagu za Jugoslaviju, izvrsile agresiju na od UN-a priznatu nezavisnu Republiku BiH- Srbija i Hrvatska; ti mene nakon svega STO je bilo i istorije cija sam zrtva I sama pitaju sa uznevjerenim izrazom na licima: "MA STA NAM BI?"; KOME,pitam se ja pa zbog toga pored attributa jugonostolgicarke, koji me ne vrjedja vec mi samo odmah otkrije toliko toga o osobi koja me tako klasifikuje, kao i oni pogrdni ili uvrjedljivi atributi koji vise govore o onom/ma koji ih upotrebljavaju kao zamjenu za svoj primitivizam,mrznju, neznanje,isprani mozak, STO je za mene najvece priznanje za moj profesijalni rad! BOSANKA

  5. SJAJNO.
    POPUT ŠEKSPIRA, ČIJA DELA KAŽU ONO ŠTO ONA HOĆE, A NE ŠTO BI TO MI HTELI DA NAM KAŽE.
    BEZ OBZIRA ŠTO I DAN-DANAS SOCIJALISTI NA JUGOSLOVENSKOM GROBLJU GASE GRAĐANSKE NADE, A PALE ULTRANACIONALNE SVEĆE…

  6. Bravo Mihajlo. Sve posle 2003. godine, a posebno poslednjih pet godina je mrcvarenje naroda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.