U radnoj poseti Sremskoj Mitrovici juče su boravili predstavnici Evropske agencije za rekonstrukciju i Programa Excahnge. Na licu mesta uverili su se da su u Sremskoj Mitrovici sredstva podrške dobro iskorišćena i uložena u kvalitetne programe. Program Exchange pokrenut je u cilju pružanja podrške mnogim postojećim projektnim intervencijama koje se odvijaju u sektoru lokalne samouprave u Srbiji.

U radnoj poseti Sremskoj Mitrovici juče su boravili predstavnici Evropske agencije za rekonstrukciju i Programa Excahnge. Na licu mesta uverili su se da su u Sremskoj Mitrovici sredstva podrške dobro iskorišćena i uložena u kvalitetne programe. Program Exchange pokrenut je u cilju pružanja podrške mnogim postojećim projektnim intervencijama koje se odvijaju u sektoru lokalne samouprave u Srbiji. Poseban cilj programa je da usaglasi najbolju postojeću praksu u oblasti lokalne samouprave u EU sa lokalno iniciranim zahtevima za jačanjem i inovacijama iz srpskih opština.
Program Exchange već nekoliko godina sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u bliskoj saradnji sa svojim partnerom iz EU – VNG International, Agencijom za međunarodnu saradnju Asocijacije holandskih opština. Program Exchange finansira EU, a njime rukovodi Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR). Cilj programa je da uspostavi adekvatnu razmenu iskustava između predstavnika lokalnih vlasti zemalja Evropske unije i naše zemlje.
Predstavnici Programa Exchange posetili su i Opštinski sud u Sremskoj Mitrovici gde je Evropska agencija za rekonstrukciju takođe uložila sredstva u modernizaciju ovog pravosudnog organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari