Crvena zvezda je proteklih nedelja napravila ono što mnogi timovi ne urade ni za nekoliko godina. Nova uprava kluba iz Ljutice Bogdana za veoma kratko vreme dovela je sedam pojačanja, ali po najavama sa Marakane krug nije zatvoren. Sportski direktor Ivan Adžić najavljuje da bi uskoro crveno-belo jato moglo da postane bogatije za još neke fudbalere, pre svega defanzivce.

– Najveće želje su nam upravo odbrambeni igrači. Od samog početka nismo krili da su nam Milan Vilotić iz Čukaričkog i Luka Pejović iz Mogrena prvi pikovi. Međutim, postoji tu još igrača, kako odbrambenih tako i sa drugih pozicija, koje bismo želeli da vidimo u našem timu – istakao je Adžić u razgovoru za Danas.

Uprava kluba je izuzetno zadovoljna obavljenim poslom, ali imena na papiru su jedno, a stvari na terenu nešto sasvim drugo. Možda je i najbolja kombinacija u Zvezdi upravo to što će sve mlade snage i novajlije u timu dočekati prekaljeni trener, Vladimir Petrović Pižon, koji možda bolje nego iko zna da se snađe u tim situacijama.

– Što se tiče situacije na dosadašnjim treninzima sve funkcioniše u najboljem redu. Pižon je izuzetno iskusan i zna kako treba sa novim i mladim fudbalerima. Momci odlično rade, ali sasvim je sigurno da im treba mnogo vremena, zajedničkog treniranja i jakih utakmica, da nas sve zadovolje igrom.

Velika i prva prava utakmica uskoro i predstoji Crvenoj zvezdi, a igra se u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Termin joj je poznat, 16. jula, ali protivnik još uvek ne, jer se čeka ishod dvomeča između slovenačkog Rudara iz Velenja i estonske Trans Narve.

– Velika želja svih nas u klubu je da se plasiramo u Ligu Evrope, a ja sam to otvoreno isticao i ranije. U situaciji smo da već imamo kostur tima i mislim da ćemo do prvog evropskog termina biti apsolutno spremni za veliko iskušenje – zaključuje Adžić.

 

Preko Ivanjice do Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde od subote su na pripremama u Ivanjici, a tamo će ostati do 9. jula. Na stadionu Javora, ali i na Zlatiboru će odigrati i tri prijateljske utakmice, a u ulozi Slovenaca ili Estonaca biće: Zlatar iz Nove Varoši (danas), Đorče Petrov (3. jul) i Borac Banjaluka (8. jul).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari