Radnici gradskih komunalnih preduzeća i dobrovoljci angažovani su na ojačavanju nasipa u Beogradu. Nasipi se pojačavaju od Makiša do Brankovog mosta. Iz Gradskog štaba za vanredne situacije kažu da se javio dovoljan broj volontera i da trenutno nema potrebe za angažovanjem novih dobrovoljaca jer bi to možda izazvalo zagušenje na mestima gde se ojačavaju nasipi.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas popodne da je u Beogradu u toku gradnja bedema na nekoliko lokacija na Savi koje su označene kao kritične i da će grad biti spreman za poplavni talas koji se očekuje.
„Želimo da budemo sigurni da nikakvih posledica neće biti po Beograd, tako da smo od juče na nogama. Pravimo bedeme na nekoliko lokacija u gradu koje su označene kao kritične, a jedna od njih je i ova. Imamo vremena da se spremimo, ali radimo sve proaktivno i na vreme, da nas nešto ne iznenadi“, rekao je Mali obilazeći gradnju nasipa ispod Brankovog mosta.
 Mali i gradski menadžer Goran Vesić obišli su radnike komunalnih preduzeća – Gradskog zelenila, Beograd voda i Beograd puta, kao i dobrovoljce, koji postavljaju džakove na obalu Save ispod Brankovog mosta u centru Beograda.
 Gradonačelnik je rekao da je zaštitni pojas na tom mestu dug 800 metara, kao i da se štiti deo kod Beogradskog sajma i kod Kule Nebojša.
 „Čitav komunalni sistem grada angažovan je na punjenju džakova peskom. Na tom poslu trenutno je angažovano više od 500 ljudi na raznim lokacijama u gradu, a obezbeđeno je oko 200.000 džakova“, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari