Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u Bačkoj Palanci imaće veći broj građana jer je rebalansom budžeta predviđeno da se za te namene iz opštinske kase izdvoji dodatnih 3,2 miliona dinara, najavio je zamenik predsednika te vojvođanske opštine Zoran Jovičin.


On je rekao da tu odluku kao i odluku o rebalansu opštinskog budžeta, Skupština opštine treba da usvoji na zasedanju zakazanom za danas.

Pomoć će se deliti preko Centra za socijalni rad, a u skladu sa kriterijumima novoformirane Komisije za socijalna pitanja koja će utvrđivati to pravo, na osnovu procena Centra.

Reč je o socijalno ugroženim ljudima – nezaposlenima, starijima sa niskim penzijama ili bez prihoda, bolesnim, marginalizovanim grupama, osobama sa invaliditetom i decom, članovima socijalno ugroženih porodica koji do sada nisu bili korisnici Centra za socijalni rad.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć pojedinac ili porodica imaće najviše četiri puta godišnje, sem u izuzetnim slučajevima.

Nova stavka u rebalansu je i 3,1 milion dinara za 626 socijalno ugroženih radnika koji će primiti jednokratnu pomoć od po pet hiljada dinara.

– Ta sredstva je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku prenelo opštinskom budžetu, a i ova pomoć biće podeljena preko Centra za socijalni rad – dodao je Jovičin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari