Dodeljena auto sedišta za bebe 1

Povodom obeležavanja Dana bezbednosti u saobraćaju, u Požarevcu je u petak dodeljeno 50 auto sedišta za roditelje novorođene dece.

Polovinu sedišta obezbedio je grad Požarevac, a polovinu republička Agencija za bezbednost saobraćaja.

Kako je izjavio Mitar Karadžić, gradski menadžer, tokom 2017. godine iz budžeta Požarevca za 700 auto sedišta izdvojeno je tri miliona dinara. Ista suma planira se i ove godine, jer se očekuje rođenje istog broja beba. Sedišta roditeljima uručili su predstavnici lokalne samouprave i Agencije za bezbednost saobraćaja, kao i predstavnici kompanije “Ariva”, u sklopu promotivne akcije za bezbednost saobraćaja.

Pre dodele sedišta, potpisan je Protokol o saradnji za unapređenje bezbednosti u oblasti drumskog saobraćaja i transporta između Agencije za bezbednost saobraćaja i kompanije “Arriva”. Istim povodom organizovan je edukativni program za decu, mlade, penzionere, motocikliste i traktoriste u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Malom Crniću, Osanici i Žagubici, u cilju podizanja svesti o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju kod svih građana.

Prisutnima su se u prostorijama “Ariva Litas” Požarevac obratili Dejan Bogunović, direktor ove kompanije i Jasmina Milošević, v.d. dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja. “Drago nam je da je “Ariva” kao deo svojih korporativnih aktivnosti uvidela saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju”, rekla je Milošević. Bogunović se zahvalio na poverenju i istakao da “Ariva Litas”, kao član veće grupacije “Dojče Banke” ima svoje glavne vrednosti, a to su bezbednost svih učesnika u saobraćaju. “Ovakvim aktivnostima želimo da prenesemo evropska i svetska iskustva kroz aktivnu komunikaciju sa građanima”, rekao je Bogunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari