Pokrajinski sekretarijat za privredu je na konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za subvencionisanje troškova klaster organizacijama, odnosno poslovnim udruženjima za poslovno umrežavanje malih i srednjih preduzeća (MSP) sa razvojnim institucijama i unapređenja konkurentnosti MSP dodelio 6.500.000. dinara.


Najveći deo subvencija za podsticaj razvoju klastera odnosio se na sektor industrije i proizvodnje. Ukupnim iznosom od oko 3,5 miliona dinara podržani su klasteri, odnosno poslovna udruženja vojvođanskog metalskog kompleksa, Klastera informaciono komunikacionih tehnologija Vojvodine, Transporta i logistike, Klastera plastike, odnosno Klastera kreativne industrije.

U oblasti poslovnog povezivanja i umrežavanja u turizmu, za koji su zahteve podneli Klaster za unapređenje saradnje i razvoj turizma u Podunavlju, Klaster zdravstvenog turizma Vojvodine, Klaster mikroregije Palić-Subotica, Turistički klaster Srem, izdvojeno nešto više od 2 miliona dinara.

U oblasti udruživanja poljoprivrednih proizvođača, prerađivača, ekološke proizvodnje i energetske efikasnosti, gde su aplicirali Klaster agroindustrija, Zeleni sto, Udruženje proizvođača prehrambenih proizvoda POLUKS, Klaster za ekološku energiju i ekološku kulturu, itd… izdvojeno je nešto manje od milion dinara. Pokrajinski sekretarijat za privredu će i u narednom periodu nastaviti da prati rad, sarađuje sa klasterima i podržava dalji razvoj i poslovno povezivanje privrede i razvojnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari