Opština Petrovac na Mlavi dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Najbolja lokalna samouprava 2011“ na području Braničevskog i Podunavskog okruga, saopšteno je na svečanosti povodom dodele priznanja najboljima u trci za profit, tržišno pozicioniranje i društvenu odgovornost koju je po 11. put organizovala Agencija za tržišne komunikacije „Medijainvent“ iz Novog Sada u saradnji sa novosadskim Fakultetom tehničkih nauka, Privrednom komorom Srbije i regionalnim Privrednim komorama.

Ovo priznanje ima sve veći kredibilitet u javnosti, a po kredibilitetu poslovne klime izabrana je opština domaćin ovogodišnje svečanosti koja je juče održana u restoranu „Olimpik“ nadomak Petrovca. Ovo značajno priznanje primilo je 25-oro istaknutih javnih ličnosti, preduzeća, ustanova i institucija sa područja Braničevskog i Podunavskog okruga.

Ovo priznaje dobio je i grad Požarevac kao i načelnik Braničevskog upravnog okruga Goran Petrović. Petrović je priznanje dobio kao pojedinac koji je svojim razvojnim projektima doprineo razvoju Braničevskog okruga. Sa teritorije Požarevca priznanje je dobilo i Javno preduzeće Toplifikacija, Javno komunalno preduzeće, Apotekarska ustanova,kao i galerija Milena Pavlović Barili.

Inače, priznanje koje nosi ime Kapetana Miše Anastasijevića, uglednog srpskog trgovca i velikog dobrotvora iz 19. veka, sastoji se od plakete i zlatnika sa likom kapetana-umetnički rad Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

Posebno iznenađenje na svečanom skupu u restoranu „Olimpik“ priredio je Branko Ilić, direktor Fonda Evropske investicione grupe koji je uručio i nekoliko specijalnih nagrada za uspešne razvojne projekte i uspešnim srednjoškolcima. Tako su novčane nagrade od po 15 hiljada dinara dobile učenice SŠ „Mladost“ Jelena Stojanović i Snežana Vujčić, a za uspešne razvojne projekte časovnici su uručeni načelniku Braničevskog upravnog okruga Goranu Petroviću (na slici), direktoru petrovačkog KJP „Izvor“ Radovanu Rakoviću i investitoru Etno sela u Melnici Bojanu Paunoviću, inače nosiocu priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za naj-projekat u ovoj godini. Takođe, pomenuti fond je kao vid specijalnog priznanja dodelio nagrade od 63 hiljade evra KJP Izvor u vidu mašina, i 150 hiljada evra opštini Petrovac na Mlavi za razvoj turizma i poljoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari