Dodeljeni udžbenici osnovcima iz romske zajednice u Subotici 1Foto: Zvaničan sajt Grada Subotice

U Osnovnoj školi „Matko Vuković“ u Subotici, danas su dodeljeni udžbenici deci iz socijalno ugroženih porodica iz romske zajednice, koja pohađaju nastavu u subotičkim osnovnim školama „Đuro Salaj“, „Sečenji Ištvan“, „Matko Vuković“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i u osnovnim školama „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru i „Vuk Karadžić“ u Bajmoku.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Subotice, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, Ilija Đukanović, izjavio je da se svake godine u budžetu grada, u okviru budžeta socijalne i dečje zaštite, opredele sredstva za unapređenje položaja romske zajednice u Subotici.

Ove godine je za program „Prevencija napuštanja školovanja“ opredeljeno 800.000 dinara za kupovinu udžbenika za 160 učenika romske nacionalnosti, koji pohađaju školu od prvog do četvrtog razreda.

„Grad Subotica nastavlja da podržava romsku zajednicu u našem gradu u cilju poboljšanja njihovog položaja u oblasti obrazovanja, ali i zapošljavanja, stanovanja, kulture i socijalne i zdravstvene zaštite“, istakao je Ilija Đukanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari