Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je RS dovoljno jaka da se odupre svjetskoj ekonomskoj krizi i političkim uticajima, „pa makar ona dolazila i iz Amerike“.

Premijer Srpske ocijenio je gostujući na BN televiziji, da je „RS stabilna i da zna šta hoće“. „RS nije za provođenje duha nego slova Dejtona, a to su različite stvari od onih koje su ovdje godinama promovisane“, rekao je Dodik i dodao da ljudi u RS nemaju razloga za brigu.

Dodik kaže da nema dilemu da su „stranci u BiH nedobronamjerni i da misle da mogu silom pritiska da provedu određene mjere“, ali da im je pokazano da to ne mogu. Premijer Srpske je naveo da se to posebno pokazalo u vezi sa pitanjem Brčko distrikta, gdje je osnovi problem bio da je distrikt vlasništvo dva entiteta. „Brčko distrikt je dio vlasništva i RS, i to se jasno zna“, naglasio je Dodik.

Dodik je kategorički odbio svaku priču o četiri teritorijalne jedinice u BiH. Premijer Dodik je objasnio da je svjesno data podrška naporima Hrvata, mada oni još ne mogu javno da kažu da su za treći entitet. Dodik je istakao da to ni u kom slučaju ne bi promijenilo entitetsko glasanje, ali bi priču o teritorijalnoj organizaciji u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari