Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i direktor Direkcije javnih radova Crne Gore Žarko Živković rekli su nakon obilaska radova na rekonstrukciji mosta Nikoljac, da će biti završeni do septembra. Ukupna vrijednost ovih radova koji su započeti 4. aprila, iznose oko 900 hiljada evra, a obezbijediće ih Direkcija javnih radova, uz određeno učešće i Opštine Bijelo Polje.


Most će biti proširen za dva metra, tako da će njegova širina iznositi 11, 30 metara, imaće dvije kolovozne trake, ukupne širine 6, 5 metara, i dva trotoara širine dva metra. Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić ističe da će rok završetka radova biti ispoštovan i da će 1. avgusta biti presječena vrpca na mostu „Nikoljac“.

– Svi aspekti mosta su poboljšani, novi će biti ljepši, veći i postaće obilježje Bijelog Polja, zadovoljan je Žurić učinjenim poslom, a direktor Direkcije javnih radova Crne Gore Žarko Živković objašnjava da se zadnjih dana izvode radovi na sanaciji kompletnog mosta.

– Radi se na armiranju betonske ploče, poslovi na lučnim nosačima, a odrađen je i veliki posao na infrastrukturi prilaznih saobraćajnica sa desne strane Lima, gdje će se praviti kružna raskrsnica i imaćemo četiri ulice koje će se ulivati u nju, kazao je Živković. Završetak radova u roku na ovom objektu obećavaju i radnici. Jedan od njih Sadik Hamidović ističe da se, i pored velike vrućine, radi udarnički.

– Veoma je toplo, ali smo svjesni da moramo da završimo ovaj objekat u roku i gledamo da to i ispoštujemo. Radimo punom parom, kaže Hamidović. Predsjednik Opštine Žurić i direktor Direkcije javnih radova Crne Gore Živković najavili su i nove kapitalne investicije u Bijelom Polju, od kojih je izvjesna izgradnja osnovne škole „Dušan Korać“ i dječjeg vrtića u ulici Lenke Jurišević, dok je, kako ističe Žurić, skoro postignut dogovor da dogodine Direkcija javnih radova Crne Gore investira izgradnju bazena zatvorenog tipa u Bijelom Polju.

– Direkcija javnih radova Crne Gore će kroz kapitalni budžet uložiti oko dva miliona evra za projekte u Bijelom Polju u 2012. godini. Već smo izdvojili sredstva za završetak Doma zdravlja, za most Nikoljac, završili smo asfaltiranje nekoliko gradskih saobraćajnica tokom proljeća, a treba najaviti i poslove na izgradnji novog dječjeg vrtića u ulici Lenke Jurišević. Osim toga, krajem godine ćemo započeti radove na izgradnji osnovne škole „Dušan Korać“, najavio je Živković.

– Takođe, želim da istaknem da će pored ovih kapitalnih investicija Direkcija javnih radova Crne Gore možda biti nosilac projekat izgradnje bazena zatvorenog tipa, koji bi mogao biti započet iduće godine, na lokalitetu pored Doma zdravlja, kazao je Žurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari