Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko i premijer Viktor Janukovič postigli su juče dogovor o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, u pokušaju da okončaju političku krizu u zemlji. Juščenko i Janukovič postigli su „principijelan“ dogovor o prevremenim izborima, ali za sada nema detalja o datumu njihovog održavanja.

Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko i premijer Viktor Janukovič postigli su juče dogovor o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, u pokušaju da okončaju političku krizu u zemlji. Juščenko i Janukovič postigli su „principijelan“ dogovor o prevremenim izborima, ali za sada nema detalja o datumu njihovog održavanja. Janukovič je prethodno odbacio Juščenkov plan da izbori budu održani u junu. Juščenko je krizu pokrenuo prošlog meseca, kada je raspustio parlament i pozvao na raspisivanje novih izbora.
On je prvobitno najavio izbore za maj, ali je posle velikih protesta pomerio datum za jun. Janukovič je u obraćanju pristalicama na Trgu nezavisnosti u Kijevu rekao da „nema drugog načina“ za izlazak iz krize od održavanja „demokratskih i poštenih izbora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari