Opozicione stranke u Novom Pazaru – Demokratska stranka, Stranka za Sandžak, Ekološka stranka – zeleni, Sandžačka demokratska unija, Sandžačka demokratska partija, Bošnjački demokratski savez i Sandžačka alternativa, redovnim zajedničkim sastancima unaprediće međusobnu saradnju u cilju pronalaženja rešenja za nagomilane probleme u gradu.

Opozicione stranke u Novom Pazaru – Demokratska stranka, Stranka za Sandžak, Ekološka stranka – zeleni, Sandžačka demokratska unija, Sandžačka demokratska partija, Bošnjački demokratski savez i Sandžačka alternativa, redovnim zajedničkim sastancima unaprediće međusobnu saradnju u cilju pronalaženja rešenja za nagomilane probleme u gradu. Ovo je saopšteno nakon prvog sastanka koji je inicirala Sandžačka alternativa.
– Svesni smo svoje odgovornosti pred građanima i težine aktuelnih događaja u gradu i iz bojazni da se ovakvo stanje ne produbi, odlučili smo da zajednički delujemo – pojašnjava za naš list svoju inicijativu Tarik Imamović, predsednik Sandžačke alternative.
Na prvom sastanku predstavnici sedam ovdašnjih opozicionih partija osudili su ponašanje Regionalne televizije „koja se pretvorila u ličnu TV Sulejmana Ugljanina i koalicije na vlasti“, a od državnih organa traže „da preduzmu sve zakonom propisane mere i uklone medijsku blokadu u kojoj se nalaze svi oni koji ne misle kao Sulejman Ugljanin“. Od druge gradske Televizije – TV Jedinstvo, stranački funkcioneri su zatražili da se vrati ranijoj uređivačkoj politici i „ponovo bude u službi objektivnog informisanja, jer će u suprotnom tražiti pomoć RRA i nadležnih državnih organa“. Na sastanku je potvrđena sumnja u sprovedeni referendum za nastavak samodoprinosa za izgradnju komunalne infrastrukture, pa je u skladu sa tim donet zaključak da se „zbog falsifikovanja rezultata referenduma za samodoprinos održanog 21. 10. 2007. godine, podnećemo krivičnu prijavu protiv lica odgovornih za sprovođenje referenduma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari