"Dogovor za budućnost - Srbija posle Vučića": Novi optimizam organizuje tribinu u Zrenjaninu 1Foto. NO

U novoj seriji javnih razgovora o budućnosti Srbije „Dogovor za budućnost – Srbija posle Vučića“, koje organizuje pokret Novi optimizam sa građanima, istaknutim pojedincima i aktivistima, otvorena je javna rasprava o Srbiji posle Vučića kako bi se kroz demokratski dijalog pronašla rešenja za bolji i dostojanstveniji život u zemlji.

Prva u seriji tribina održana je proteklog vikenda u Subotici, gde je istaknuto da su neophodna dobra zajednička rešenja za sistem bez korupcije, sistem sa nezavisnim sudstvom, slobodnim medijima i ekološki prihvatljivim rešenjima.

„Nije svejedno na koji način će otići Aleksandar Vučić, ni ko će posle njega zauzeti pozicije vlasti. Mislimo da je krajnje vreme da se priča o tim stvarima. Vrlo je važno da imamo neki dogovor sa građanima, kakvo društvo želimo i da se za početak pripremimo za izbore. Moramo biti spremni, jer što reče Šekspirov Hamlet, biti spreman to je sve“, poručio je Branislav Grubački Guta.

O svemu ovome govoriće se na tribini u Zrenjaninu, 24. aprila, gde će govoriti profesorka FDU Milena Dragićević Šešić, narodni poslanik Radomir Lazović, advokat Rodoljub Šabić, profesorka sociologije u zrenjaninskoj gimnaziji Senka Jankov, Ivan lalić, dramski pisac i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

„Skup u Zrenjaninu pada na godišnjicu nasilnog zatvaranja Zelenog zvona. Tačno je sedam godina od tog događaja kada su pokušali da nas ućutkaju i isto toliko je prošlo od bespravnog rušenja u Savamali, kada su istog dana u Hercegovačkoj ulici, u Beogradu, bageri tokom noći porušili privatne objekte“, podseća Grubački.

Javne rasprave „Dogovor za budućnost – Srbija posle Vučića“ biće održane i u Novom Sadu, Somboru, Kikindi, Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari