Time što je za petak, 23. januar predsednik Skupštine opštine Dragoljub Đorđević zakazao sednicu lokalnog parlamenta u Negotinu na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornicima Srpske radikalne stranke, konačno je razrešena dilema ko će činiti vladajuću većinu u ovoj opštini.

Naime, svih sedam odbornika SRS-a sa kojima je lokalni Pokret za Negotinsku u Timočku Krajinu nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora predstavljao većinu u opštinskoj Skupštini, jesenas je prišlo Srpskoj naprednoj stranci. Radikali su tražili svoje odborničke mandate i dobivši ih bili su u poziciji da odaberu hoće li sa Pokretom za Negotinsku i Timočku Krajinu ili sa Demokratskom strankom i SPS-om koji su u opoziciji. Nekadašnji partneri, SRS i PNTK, pronašli su zajednički jezik i njihovi predstavnici saopštili su medijima da ove dve stranke nastavljaju kontinitet u vršenju vlasti odnosno da je ranije potpisani koalicioni sporazum samo potvrđen.

Epilog se očekuje na sutrašnjoj sednici SO Negotin na kojoj će, prema predloženom dnevnom redu, najpre biti potvrđeni mandati odbornicima, zatim izabran zamenik predsednika SO Negotin. Razrešenja dosadašnjeg zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća, kao i izbor zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća takođe su predviđeni dnevnim redom sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari