Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu dobila je nove prostorije prilagodjene horskim, orkestarskim i drugim nastupima koje su prikazane učenicima, nastavnicima i predstavnicima drugih obrazovnih ustanova. Prijemu povodom ove svečanosti prisustvovali su: narodni poslanik, Žarko Pivac, gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine grada Miomir Ilić svojim sa saradnicima. Nove prostorije, savremeno i namenski uredjene, znatno će doprineti poboljšanju uslova za rad nastavnika i mladih muzičkih talenata. Gostima se obratio direktor Muzičke škole, Zoran Marić koji se zahvalio te rekao:

– Godinama se zalažemo da dobijemo ovaj objekat koji se naslanja na glavne prostorije škole sa kojima sada čini jedinstvenu celinu. Ovde će raditi nekoliko horova koje imamo, orkestri – mešoviti, gudački , harmonikaški. Siguran sam da će naši učenici, koji su često veoma uspešno nastupali na mnogim smotrama i takmičenjima, u novim uslovima postizati još bolje rezultate

Svečanom skupu se obratio i gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević izrazivši zadovoljstvo izgrađenim i obećao da će sporni imovinsko pravni odnosi, koji sprečavaju dalje proširenje ove ustanove nadgradnjom postojećeg objekata, biti rešeni u najkraće mogućem roku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari