Dojčinović: Koluvijina tužba očekivana, nije odgovorio na pitanja koja smo poslali još u petak 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)

Glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović kaže za N1 da je najava tužbe Predraga Koluvije očekivana, jer je „uticaj politike na sudsko odeljenje koje se bavi postupcima protiv medija veliki“. Kako naglašava, u svetu bi dobili zaštitu, jer su radili svoj posao. Dodaje i da su pitanja poslali Koluviji još u petak, ali da nije hteo na njih dan odgovori.

Dojčinović je prokomentarisao objavu Predraga Koluvije na društvenoj mreži Iks da će tužiti ovaj istraživački portal zbog objavljivanja teksta „Operacija ‘Cepelin’: Koluvija i pre ‘Jovanjice’ bio osumnjičen za proizvodnju marihuane“.

„Nalazimo se u nefer situaciji, jer sudstvo donosi nefer odluke… Nefer su postupci… Dosta se situacija se promenila u sudstvu, mnogo je veći uticaj politike u tom sudskom odeljenju koje je bavi baš ovakvim postupcima protiv medija. Nisam optimističan kako će da ide dalje. Više ne može da nas spasi dobro novinarstvo. Mi smo mesecima radili na priči, fektčekovali, imali advokata koji je čitao priču pre oblavljivanja, poslali na vreme Koluviji… Generalno u svetu bi nas to zaštitilo, jer smo radili svoj posao i pružili smo mogućnost njemu da odgovori“, objašnjava urednik KRIK-a za N1.

I dodaje da moraju da nastave da rade svoj posao.

Kako kaže sagovornik N1, Predragu Koluviji su pitanja poslata na vreme.

„Mi smo u petak poslali Predragu Koluviji detaljna pitanja na dve strane, u kome je znao svaki detalj iz priče koja stiže. Znači, od petka je znao šta ćemo objaviti. Dali smo rok do ponedeljka da odgovori, on nije želeo da odgovori. Sada hoće da nas tuži. Neće da komunicira sa nama, neće da pruži odgovore… Najavio je tužbu danas, to smo očekivali, iskreno, jer nas je već tužio dva puta. Ali ne možemo da prestanemo sa poslom, zato što nas on tuži“, kazao je on.

Dojčinović još dodaje da ovaj tekst otkriva širu sliku o Predragu Koluviji i slučaju Jovanjica.

„To je priča pre priče. Pokazuje da je tužilaštvo još tada vodilo istragu, po kojoj je sumnjalo da je Koluvija još tad stajao iza tad najveće fabrike marihuane… Prema istrazi, praktično šest godina je ta fabrika funkcionsala u Beogradu“, zaključio je sagovornik N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari