Doktorka: Raste broj starijih osoba na pregledima, očekuju se punije bolnice 1Foto: Dimitrije Petrović

Poslednje tri nedelje broj pacijenata je prilično veliki i u kovid ambulanti Doma zdravlja „Savski venac“ svakoga dana pregledaju oko 500 pacijenata, piše RTS.

„U petak je bilo 623 pregleda, od toga 250 prvih pregleda. To su ljudi koji se prvi put javljaju i testiraju a ostalo su kontrolni pregledi. Od tih 250 pregleda oko 50 posto bude pozitivno“, kaže doktorka Milica Bošković.

Prema njenim rečima, obično vikendom bude manji broj pregleda nego radnim danima.

Dodaje da su u početku uglavnom bili mlađi pacijenti, sa blagim respiratornim infekcijama, dok u poslednjih sedam dana raste broj starijih osoba koje se javljaju u kovid ambulantu.

„Bilo je dana da nismo imali potrebe za bolničkim lečenjem čak ni za specijalističkim konsultativnim pregledima. Međutim, kako su sada starije osobe u pitanju i kako imaju i hronične bolesti, očekujemo da veći broj pacijenta bude upućen na bolničko lečenje“, ističe Bošković.

Naglašava i da je, od kako je krenula škola, povećan broj dece koja dolaze na preglede i očekuje se porast broja.

Bošković apeluje još jednom na građane da se vakcinišu i koriste sve mere zaštite.

„Vakcina je nešto što je u ovom momentu jedino na šta se možemo osloniti da što pre izađemo iz ovog svega“, poručuje doktorka Doma zdravlja „Savski venac“ Milica Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari