Doktorki novinarska nagrada

Novi skandal sa dodelom Đurđevdanske nagrade za novinarstvo u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Sta hoce?! Nece valjda da daju tu „vaznu“ nagradu nekome ko nije clan SNS. Sve je to, uostalom, i zbog toga sto po svaku cenu treba zaustaviti odlazak lekara u inostranstvo. Je li tako sine Radomire?

  2. Doktorka Tijanic je radila godinama kao novinar na Televiziji Kragujevac do pre nekih 15 godina kada se u potpunosti posvetila medicini, pa je pre dve godine pocela da radi jednu kvalitetnu emisiju za koju je dobila nagradu. Dakle, itekako je dobila nagradu za dostignuca iz struke za koju je nagrada dodeljena.
    Dragiša Petrović je podneo prijavu za Djurdjevdansku nagradu za knjigu koju je napisao a ne za delo iz oblasti novinarstva, te upravo on nije imao pravo na nagradu. Toliko.

    1. Pošto sam jedan od predlagača publicističkog rada Dragiše Petrovića ,u čijoj je osnovi istraživačko novnarstvo, moram Vam reći ,poštovani BSA,ili poštovana BSA, da je ono kandidovano za oblast novinarstvo ,a da je samovoljom i grubim falsifikatom prdloga gradjana prebačeno u oblast -umetnost! Petrović je odmah po objavljivanju u KG novinama spiska predloženih kandidata i oblasti ,videvši da je falsifikovana volja gradjana -predlagača, njih obavestio o toj zloupotrebi i uputio najpre sekretarki Skupštine grada i -mej da POVLAČI KANDIDATURU uz zahtev da u narednom broju KG novina bude to objavljeno uz razloge povlačenja. To nije učinjeno,a potom su Petrović i predlagači uputili pismo i- mejlom gradonačelniku obaveštavajući ga o samovolji NEKIH i falsifikovanju glasa gradjana.Nije niko reagovao. Dqakle, Vi ste poštovani,ili poštovana,učestvovali u toj nečasnoj raboti i sada pokušavate da se vadite pričom koja Vas razotrkriva do stepena ogoljenosti. Zađšto jednostavno nije odbačen iistraživačko novinarski rad i kakve veze ima sa umetnošću koju predlagači nisu ni imali u vidu.Na ovaj način , falsifikovanjem glasa naroda,Vi samo podrivate poziciju Vučića, koji je i sam upozorio na postojanje nekakvih malih šerifa na lokalu koji su umislili da su Bogovi.

      1. Ja sa tim svim i sa izborom apsolutno nemam nista, niti znam ko je koga gde prebacivao, ako je ko sta zamesio neka kusa. Samo kazem da je doktorka itekako imala pravo na tu nagradu. Toliko znam. Drugo je sto svako ko se sa nekim ne slaze automatski postaje SNS bot ili probisvet. To svakom na cast, imam pravo na svoje misljenje i na pravo da ga izrazim. To sto ocigledno pojedini hoce da se jedno jednoumlje zameni drugim je isto nenormalno.

    2. Molim Vas pokažite kandidaturu sa potpisima za publicistički rad Lažima je počelo.Zašto lažete ,predložili smo taj novinarsko istraživački rad za oblast novinarstvo.Treba da se stidite što ne govorite istinu,jer ste zabrljali i pokazali da ste,elem, politički ostrašćenielem, da nemate pojma šta je publistički rad,šta je isztraživačko novinarstvo. Kao da vam je predsednik Skupštine grada mentor,a očigledno da jeste. Šteta, ne bi ga u javnosti zvali „seoski djilkoš“.

  3. Dopisnik Danasa i posle 10 godina nije uložio trud da sazna da je to što naziva katalogom (valjda da bi iz njemu znanih razloga zazvučalo pežorativno) bio – časopis. To je moguće doznati iz registra Narodne biblioteke Srbije gde časopis i danas ima svoj ISSN, ili pukim prelistavanjem na Issuu.com, kao i iz medija koji su prenosili sadržaje, poput poslovnog portala Ekapija gde je više preuzetih rubrika, intervjua. Svi ti izvori su i dan-danas od koristi zluradom dopisniku. Pošto mandat Stevanovića smatra gazdovanjem, a ujesen 2004. na sednici Skupštine grada Kragujevca je bio imenovan za gradskog sekretara za informisanje, čitalaca Danasa može da se upita kakvu je ulogu imao dopisnik u vreme tog gazdovanja.

  4. Novinar koji je pisao o saobracajnim problemima treba da dobije nagradu.
    Ako Niko nije pisao niko ne
    treba da dobije.
    Nema zaobilaznica za putnicki i zeleznicki saobracajnim.

  5. Poštovani uredniče portala,
    Molim Vas da objavite ovaj komentar, jer mi je zaista mučno od stavova iznetih u tekstu,a zatim, u raznim komentarima.Ja sam bio kandidovan od strane grupe kragujevalčkih i beogradskih novinara i profesora KG Univerziteta za dokumentarno delo, publicistički rad,u čijoj je osnovi istraživačko novnarstvo pod nazivom „Lažima je počelo“,o informativno – propagandnoj agresiji na Srbiju 1999. godine..Potpisnik sa BSA ne govori istinu : to novinarsko istraživačko štivo ,objedinjeno je u dokumentarni rad -knjigu ,publicističko delo ,pa PSA tvrdi na ovom portalu da zbog toga nije dobilo nagradu.PSA očigledno ne zna šta je dokumentrno publicistčki rad,šta je istraživačko novinarstvo.PSA obmanjuje čitaoce portala jer ne odgovara na sledeća pitanja: zašto je taj rad prebačen u oblast umetnost( propagandno informartivni rat na Srbiju u Milosrdnom andjelo,sa brojnim izjavama, dokumentima,činjenicama, razgovorima sa inostranim novinarima,sve štampano i objavljeno u oktobru prošle godine) kad to nije, zašto nije odbačeno ako nije novinarski rad,zašto je samovoljno i bahato falsifikovan predlog gradjana? Povukao sam kandidaturu,zajedno sa predlagačima, još 24.marta usmeno i pismeno pred sekretarkom Skupštine grada i četri osobe,tri žene i jedan muškarac, u kancelariji te lokalne zvaničnice.Zahtev mi je bio – objavite povlačenje i obrazloženje koje sam pismeno podneo,jer su se grubo poigrali sa mojim imenom i profesijom kojom se bavim 40 godina, svrstavajući moj publicistički rad u – umetnost,a ja sam samo jedan običan novinar,nikakav umetnik. To nisu učinili ni nakon obraćanja gradonačelniku,a ni posle pisanja Politike 28.marta.Sve je proverljivo. S druge strane, autor teksta,Vaš novinar, pravi neumesan komentar,najblaže rečeno, konstatacijom da se ja ne bih oglasio da nisam bio kandidovan(zaboravljajući da sam povukao kandidaturu još u martu) i da sam se oglasio (po Z.Radovanoviću) tek kada su objavljena imena dfobitnika,što je neistina,a podatke o povlačenju sam već pomenuo(list Politika,portal UNS-a, pismo gradonačeliku i sekretarki Skupštine grada).To nije profesionalno korektno od autora ,mogao bih da ga pitam zašto on nije kao osoba zadužena za informisanje u vladi Veroljuba Stevanovića reagovao na grubo gaženje Djurdjevdanske nagrade za novinarstvo kada je bio u vlasti?Ali tu je reč o profesionalnom moralu i etici. Zahvaljujem uredniku, Dragiša Petrović,dugogodišnji novinar Radio Kragujevca i Radio Beograda 1,Kragujevac… .

    1. Gospodine Petrovicu, iskreno se izvinjavam ako sam vas uvredio. Vas rad postujem i nisam upucen u sva desavanja. Mene je samo pogodio stav da neko ko se takodje dugo godina bavi novinarstvom (a ovu emisiju je radila jos pre 20 godina) treba da bude diskvalifikovan jer ima drugu osnovnu profesiju. Toliko

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 9

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.