Dik Advokat nije “mešao karte” za kvalifikacioni meč s Danskom, 14. novembra u Beogradu, i prijateljsku utakmcicu s Grčkom, četiri dana posle u Janji. Holanđanin je ponovio spisak igrača za oktobarske duele s Jermenijom i Albanijom, s tim što je, prema očekivanju, dopisao oporavljenog štopera Milana Biševca i, na opšte iznenađenje, na njemu ostavio sveže povređenog levog beka Aleksandra Kolarova.


– Kolarov očajnički želi da igra. Doputovaće u Beograd i imaće tretmane s našim lekarskim timom. On ima osećaj da se sve razvija u pozitivnom smeru, međutim, procenićemo situaciju i doneti konačnu odluku, ali sigurno je da nećemo ništa rizikovati – objasnio je Advokat pozivanje zamenika kapitena, za kojeg je pre samo nekoliko dana trener Manuel Pelegrini saopštio da ga zbog povrede mišića neće biti oko mesec dana u zadnjoj liniji Mančeter sitija.

“Orlovi” lidera C grupe dočekuju pred praznim tribinama, zbog kazne UEFA.

– Ovo je moja prva utakmica u karijeri pred praznim tribinama, dok je selektor Danske već imao takvo iskustvo. Moramo da pobedimo, jer ćemo tako nadoknaditi izgubljena tri boda. Grupa je prilično ujednačena i svaki bod je bitan – jasno je iskusnom stručnjaku, koji ne vidi zašto bi menjao ekipu nasleđenu od Siniše Mihajlovića kada ga ta grupa igrača ž“nije razočarala”, a ni problem u tome što ne prisustvuje utakmicama domaćeg prvenstva, čak ni kada jedni protiv drugih Crvena zvezda i Partizan.

– Gledao sam večiti derbi na televiziji, a na stadionu su bila dvojica mojih asistenata. Teško je ispratiti svaku utakmicu uživo, dok od kuće mogu da gledam više utakmica istovremeno, samim tim i više igrača.

Advokat je imao odgovor i na spinovane glasine o njegovom iznuđenom odlasku u slučaju kiksa sledećeg petka.

– I dalje sam selektor, a nameravam i da ostanem. Imamo ekipu koja može da napreduje i optimista sam pred meč sa Danskom. Drago mi je što ovi igrači žele da igraju za reprezentaciju, posebno od utakmice sa Albanijom. Svi smo izuzetno motivisani za dalji rad. Ne verujem da će oni menjati svoj sistem 4-3-3 zato što se igra bez publike, niti ja mogu da eksperimentišem nešto puno, jer dobijam igrače samo na par dana. To se radi u prijateljskim mečevima. U ovom je najbitniji rezultat – podvlači selektor Srbije.

Kažnjena samo Srbija

Holanđanin je ponovio lični stav u vezi kazni u UEFA za nezavršen duel s Albancima.

– Veoma sam razočaran. Niko sa srpske strane nije počeo incident, a uz to želeli smo da nastavimo utakmicu. Zato smatram da je ovakvom odlukom kažnjena samo jedna reprezentacija, a to su mi rekli svi sa kojima sam pričao.

Dvadeset šestorica za dve utakmice

GOLMANI: Vladimir Stojković (Makabi), Željko Brkić (Udineze), Predrag Rajković (Crvena zvezda).

ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić (obojica Mančester siti), Antonio Rukavina (Viljareal), Nenad Tomović (Fiorentina), Duško Tošić (Genčlerbirligi), Stefan Mitrović (Frajburg), Nikola Maksimović (Torino), Milan Biševac (Lion).

VEZNI RED: Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Nemanja Matić (Čelsi), Nemanja Gudelj (AZ Alkmar), Miloš Jojić (Borusija Dortmund), Zdravko Kuzmanović (Inter), Aleksandar Ignjovski (Ajntraht).

NAPAD: Dušan Tadić (Sautempton), Lazar Marković (Liverpul), Filip Đuričić (Majnc), Zoran Tošić (CSKA), Filip Đorđević (Lacio), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Danko Lazović (Partizan).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari