Policija iz Požarevca uhapsila je i podnela krivične prijave protiv Zorana S. (1966) zvanog „Buda“ , Ahmeda A. (1969) i Jovice G. (1962) svi iz Požarevca i Dušana S. (1985) iz Aleksandrovca, zbog sumnje da su izvršili veliki broj krivičnih dela teških krađa.

Oni su osumnjičeni da su na teritoriji Braničevskog okruga od 2009. godine do sada izvršili oko 40 krivičnih dela teških krađa. Osumnjičeni su nakon predhodne provere da se u kućama ne nalazi niko, provaljivali u kuće imućnih građana koji se uglavnom nalaze u inostranstvu i oduzilami novac, zlato, oružje, tehničke uređaje itd.

Oni su osumnjičeni da su na teritoriji Grada Požarevca i okolnih sela izvšili oko 20 teških krađa, u opštini Petrovac na Mlavi oko 10 teških krađa, u opštini Žabari 4 teške krađe itd. U jednoj od krađa izvršenoj u mestu Tićevac za koju se oni sumnjiče oduzeto je 400 dukata, u mestu Gornja Livadica 15.000 evra, i u svim ostalim krađama oduzimane su velike količine zlata i novca.

Ukradenio zlato prodavali su na teritoriji Beogrda, Novog Sada i Kosova, dok su oružje prodavali na teritoriji Kosova. Prema prvim procenama šteta naneta ovom krađama iznosi oko četrdeset miliona dinara. Jedan deo pokradenih predmeta koje je policija pronašla izvršenim pretresom kuća osumnjičenih, vraćen je oštećenim vlasnicima. Jedan deo pokradenih predmeta nalazi se u prostorijama Policijske uprave pa policija poziva oštećene, da dođu u Policijsku upravu u Požarevcu, ulica Drinska broj 2, telefom 012/222-199 lok. 135, kako bi izvršili prepoznavanje predmeta.

Požarevačka policija radi na rasvetljavanju i drugih krivičnih dela za koje se sumnja da su izvršili osumnjičeni, kao i na identifikaciji drugih osoba koje su osumnjičene da su umešane u izvršenje ovih krivičnih dela

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari