Dom Vojske kupljen, a ne poklonjen 1

Reagujući na optužbe Srpske napredne stranke u Šapcu, Milan Vasić, funkcioner Zajedno za Srbiju, ukazao je da je notorna laž da je Dom Vojske u Šapcu poklonjen gradu.

Novinarima je dat na uvid Ugovor o prodaji Doma Vojske koji su potpisali 20. avgusta 2008. godine direktor Republičke direkcije za imovinu Milan Tomić i predsednik opštine Šabac Miloš Milošević. Vrednost ugovora bila je 58 miliona dinara. Vasić je istakao da se radi o izuzetno atraktivnoj lokaciji, na oko 60 ari, sa zgradom od dve hiljade kvadrata u modernističkom stilu. To je sam centar grada i o nameni kupljenog objekta i lokacije trebalo bi da se izjasne nadležne republičke institucije, Zavod za zaštitu spomenika kao i građani Šapca koji su predložili funkciju ovog objekta.

Uz to SNS je naveo da se bespravno prodaje narodna imovina, kao što su prostorije MZ Preki Šor. Demantujući ovu optužbu Vasić je napomenuo da se sva prodaja imovine u javnoj svojini obavlja po zakonskoj proceduri, da vrednost utvrđuje sudski veštak, a da za funkcionisanje mesnih zajednica ima sasvim dovoljno prostora. Sredstva koja su dobijena od prodaje javne imovine služe za izgradnju infrastrukture, a pored ostalog ulaže se u opremanje slobodne zone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari