U novoj zgradi tutinskog Doma zdravlja počelo je uređivanje prostora za otvaranje službe za dijalizu. Ministarstvo zdravlja je ovoj ustanovi odobrilo 3,4 miliona dinara za opremanje ovog odeljenja i dopremiće četiri aparata za dijalizu. Služba dijalize biće smeštena na prostoru od 250 kvadrata i trebalo bi da počne da radi za dva meseca.


Na području tutinske opštine ima 13 pacijenata koji su svakodnevno na dijalizu odvoženi na Odeljenje za nefrologiju i hemodijalizu novopazarskog Zdravstvenog centra.

– Formiranjem službe za dijalizu olakšavamo položaj onima koji su na dijalizi. U Novi Pazar ih odvozimo iz najudaljenijih sela na Pešterskoj visoravni, a neki od njih dnevno u oba pravca pređu i po 200 kilometara. Za takve bolesnike to je izuzetno naporno – ocenjuje dr Šerif Hamzagić, direktor Doma zdravlja u Tutinu.

Dom zdravlja u Tutinu ušao je u mrežu opštih bolnica u Srbiji, a za to se i očekuje dokumentovana potvrda. Ova zdravstvena ustanova sada ima 60 postelja sa najneophodnijim službama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari