Dom zdravlja Žitorađa dobija ultrazvučni aparat i EKG, donacija Japana vredna preko 43.000 evra 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Vlada Japana obezbedila je 43.393 evra za Projekat opremanja Doma zdravlja Žitorađa, kao podršku unapređenja zdravstvenog sistema u Srbiji, saopštila je Ambasada Japan.

Ceremonija primopredaje ove donacije biće sutra, 8. novembra u 11 časova u zgradi opštine Žitorađa. Obezbeđena oprema se odnosi na ultrazvučni i EKG aparat.

„Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine iznosi preko 16 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 511 miliona evra“, navodi se u saopštenju Ambasade Japana.

Inače, POPOS donacije imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

„Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za sprovođenje projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana. Od 1999. godine u Srbiji je realizovan 252 POPOS projekta“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari