Fudbaleri Arsenala i Fiorentine nemaju više šta da čekaju, jer ih do četvrtfinala Lige šampiona deli još samo 90 minuta, ali i po gol zaostatka iz prve utakmice protiv Porta, odnosno Bajern Minhena.

„Tobdžije“ su postigle gol u gostima na Dragau, ali su na kraju izgubili sa 2:1, ali iskusnog trenera Arsena Vengera, od rezultata u prvom meču, više brine zdravstveno stanje najvažnijih fudbalera. Venger nije siguran da li će Fabregas biti spreman za meč sa Portom. Španac je napustio igru već u prvom poluvremenu meča sa Barnlijem (3:1) posle postignutog pogotka zbog povrede lože, ali se menadžer Arsenala nada da će se Fabregas oporaviti do večeras.

– Bolela ga je malo loža na početku utakmice u subotu. Verovatno je želeo da postignemo pogodak pa da ga izmenimo. Tako je i bilo, vodili smo 1:0 i nisam želeo da pogorša povredu. Za večeras zavisi kako se situacija bude odvijala, ali ako bude potrebno da igra spremni smo da pokušamo. Ipak, ako postoji i promil šanse da se Seskova povreda pogorša, neće igrati. Kembel se oporavio i biće na terenu, dok je Galas i dalje van stroja – izjavio je Venger.

Mnogo veću pažnju medija, ali i cele fudbalske javnosti izaziva revanš meč Fiorentine i Bajern Minhena, ali prvenstveno zbog neshvatljivih odluka sudije Tima Overbea u prvom meču. Norvežanin je direktno oštetio „violu“ i priznao gol Miroslava Klosea iz ofsajda, pa domaći tifozi danima najavljuju odmazdu. Oni planiraju brojne demonstracije i kampanju pod nazivom „anti-Tim Hening Ovrerbe“ za revanš meč Lige šampiona. List „La Gazzetta dello Sport“ tvrdi da će tifozi „viole“ nositi dresove Irske i maske koje imitiraju lice Norvežanina koji ih je pokrao u Minhenu. Navijači Fiorentine isplanirali su ceo događaj, postavili slike na sajt, a planiraju i da kontaktiraju sa UEFA, kako bi objasnili šta tačno nameravaju da učine. Zbog lošeg suđenja na meču Bajern – Fiorentina, Ovrebe će biti kažnjen i skinut s listi zakazanih suđenja u nastavku Lige šampiona i Lige UEFA.

Norvežanin nije smeo da daje izjave, ali je morao da kaže šta mu je na „srcu“.

– Ono što smem reći jeste da savršeno shvatam frustraciju Fiorentinih navijača. Iskreno im se izvinjavam za ono što se dogodilo – rekao je Overbe.

Iz tabora bavarskog velikana tvrde da će Fiorentinu pobediti i u Italiji, ali ne poriču priznavanje neregularnog gola.

– Gol Klosea je bio čist ofsajd, imali smo sreće. Večeras donosimo prednost od jednog gola u Firencu, ali ja sam i pre rekao da će biti teško, i da nemački mediji bez razloga potcenjuju Fiorentinu. Imamo 50 posto šansi na uspeh – rekao je trener Bajern Minhena Luj Van Gal.

Riberi od leta u Španiji

Najbolji igrač Bajern Minhena i francuske reprezentacije Frank Riberi, potvrdio je da će na leto napustiti Alijanc arenu, ali i da će sve sve oko njegovog transfera rešiti za dve-tri nedelje. „Najkonkretniji u ponudama je Real Madrid, ali nije sto posto sigurno da ću otići na Bernabeu. Barselona i Čelsi su podjednako ozbiljni, ali videćemo. Ipak, o Realu znam najviše, i to zahvaljujući Zinedinu Zidanu kojem je stalo da pređem u „kraljevski klub“, istakao je Riberi.

„Viola“ se žali na Overbea

Norveški sudija Tim Overbe doneo je mnogo nesreće Fiorentini u prvom meču na Alijanc areni, ali se rukovodstvo „viole“ najviše uhvatilo za crveni karton defanzivca Masima Gobija. On je zbog udaranja laktom Arjana Robena, kažnjen od disciplinske komisije Lige šampiona sa tri utakmice neigranja, a Fiorentina je već uputila žalbu na tu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari