Dometi Vučićeve posete Vašingtonu

Ostavite komentar


  1. Znači da quattro stagioni diplomatija i nije toliko quattro. Lepe su prolećne rolnice, vodka i mrkva su za one sa jačim stomakom, EU konzervu i dalje otvaramo bez otvarača dok nam US mlate ladnom viršlom ispred nosa a sreća je u tome jer nam ne uvaljuju hot dog gde mu nije mesto. Iako je trenutna politička sitjuejšan u SAD kao prvi album Sonic Youth, drab, sex ““n““ confusion i nije lako anticipirati, glupo je gravitirati ka poziciji broj 3 dok su na poziciji 1 Sirija, 2 Ukrajina… Glupo je da svaki put kada se zategnu odnosi SAD-Rusija to bude i zatezanje omče oko naših… A toliko se ulagalo u diplomatiju. Imamo na stotine hiljada reprezentativnih gastdiplomatera svih generacija i boja kragni. Toliko keša za rentaplomacy… To je tako sworn to fun loyal to none i to će tako da može da bude (rolnice na stranu) fucked by everyone-paid by none. Ja u tome i dalje vidim kontinuitet srpske diplomatije.

  2. Potrefio je sustinu. Vucic puno voli da se slika sa stranim drzavnicima, pogotovo ako su iz Nemacke, Amerike ili neke druge jake zemlje, i posle da se hvali "prijateljstvima", ali realno, mi smo njima zadnja rupa na svirali, sta ih briga za Vucicevu diktaturu, medijske (ne)slobode, prava gradjana, manjina, zena, radnika… Bitno im je da ne zveckamo oruzjem. To je nas domet.

  3. Jedini put Srbije je da slusamo Vasington i Brisel!
    I sledimo njihovu politiku.
    Da udjemo u EU i NATO.

  4. Ko visoko, visoko leti nisko pada i pri tom bar nekoliko puta odskači od zemlje!!!

  5. KG je istovremeno i svoj portparol i svojih domaćina, ali uzima hleb i novinarima Pinka.

  6. Odlična analiza! Hladne glave, s autoritetom. Na žalost, tako je…

  7. Eto i gospodja u patikama fura RAMA fazon…!!!Jedino mocno deluje nas Abot.Umisljen kao da nesto istorijski resava…a da nije Resava…

  8. Dobro bi bilo da ovo vase pojasnjenje i rezultat Vuciceve posete Vasingtonu procita sto vise ljudi. Jer ovako ce Vucic na svojim odabranim TV i u novinama koje ga reklamiraju samo da se hvali, sebi da daje na znacaju i predstavlja tu posetu kao prijateljsku i plodonosnu. Ako se ne popravi situacija oko medija, ne skine mrak oko istinitog informisanja sirih narodnih masa, ne pise nam se dobro bar u sledecih pet godina koliko ce on biti na celu diktature. Nepovratno cemo izgubiti godine zivota a zivot je jedan i ne moze se ponoviti.

  9. Da je neka poseta na viskokom nivou, njegova savetnica, PR ili sta je vec, ne bi mogla da hoda okolo u patikama i sa vezanim dzempericem oko struka.

  10. Kako je nekada g. Desimir Tošić napisao "Mnogo ambicije, malo municije".

  11. Mislim da SAD pridaje znacaj Srbiji bez obzira sto je ovj tekst bezobziran i pokusava da umanji znacaj naseg predsednika. Ja to ne bih uzimala u obzir jer je Srbija najbitnija karika na Balkanu. Ipak njih zanima u kom pravcu mi idemo

  12. post-interesovanje: Za vašu infornaciju , poziv SAD se ne odbija bez odbira sa kog nivo ona došla.Treba koristiti svaku priliku i razgovarati sa zvaničnicima SAD jer ti razgovori mogu nam samo koristiti.

  13. Мислим да АВ све више губи везу са реалношћу. А он је већ одавно добио задатак који треба да уради, тако да и није имао о чему да разговара.

Ostavite komentar


Društvo

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji 10

MUP šalje dva helikoptera za gašenje požara u Severnoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputiće sutra dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski, saopštio je večeras MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.