– Poslednjih dana školske godine aktivisti NVO „Mladost“ iz Pljevalja, zajedno sa učenicima gimnazije uredili su dvorište najstarije pljevaljske srednje škole. Da sve protekne u najboljem redu pobrinuli su se predsjednik NVO „Mladost“ profesor Asim Kuhinja i Vaso Knežević, diplomirani inžinjer pejzažne arhitekture i hortikulture.


Porođenju Pljevljak, a sada Kotoranin, Milovan Jakšić je donirao gimnaziji „Tanasije Pejatović“ u Pljevljima sadni materijal u vrijednosti od oko 1500 evra. Nekadašnji đak gimnazije se na ovaj način odužio svojoj školi i svome zavičaju. Njegov rasadnik „Mondo verde“ iz Radanovića je obezbjedio za uređenje školskog dvorišta gimnazije 22 odrasla stabla tuja, 15 sadnica crvenolisnog berberisa, pet stabala iscvjetalog jasmina, sedam ruža i 90 saksija sa cvjetnim vrstama kadife.

Jakšić je vlasnik rasadnika „Mondo verde“ koji se bavi proizvodnjom sadnog materijala, pejzažnim projektovanjem zelenih površina, izvođenjem radova iz oblasti uređenja eksterijera i održavanjem zelenih površina. Takođe, posjeduje i jedan rasadnik u Maoču, u blizini Pljevalja, gdje je eksperimentalno počeo sa proizvodnjom tuja i drugog sadnog materijala. Ovaj primjer će sigurno podstaći i sve druge ljude dobre volje koji imaju uslova da pomognu svom zavičaju, kao i ostale škole da urede svoja dvorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari