Zahvaljujući švedskom donatoru „Skania“, proizvođaču teretnih vozila i šlepera, Olgici Novaković iz Golupca koja radi u ovoj firmi i opštinskom Crvenom krstu,učenici i nastavno osoblje Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Golupca voze se u novom vozilu-kombiju.


– Preduzeće za proizvodnju šlepera i teretnih vozila „Skania“ iz Švedske ima svoj humanitarni fond, koji je prvenstveno namenjen deci iz nerazvijenih zemalja širom sveta. Želela sam da pomognem mojim Golupčanima na ovakav način i evo ovom prilikom,to je iznos od 5.000 evra koje je Osnovna škola ulozila kao učešće za kupovinu novog vozila marke „Opel vivaro“ i ovo vozilo je već u upotrebi. Ovo je samo početak pomoći od mene mojem rodnom gradu,naglasila je Olgica Novaković, prilikom uručenja donacije direktoru škole Časlavu Blagojeviću.

Zahvaljujući se na ovoj donaciji direktor Časlav Blagojević je rekao da škola poseduje vozilo kombi staro preko 20 godina, koje više nije bezbedno za vožnju dece i osoblja. Ovaj novac nam je dobro došao kao učešće za bankarski kredit za kupovinu ovog novog vozila, a pomogla nam je i opština Golubac, rekao je Blagojević.

– Poznavajući situciju u voznom parku škole, Upravni odbor Crvenog krsta je posle ponude donacije od švedske firme „Skania“ kao i humanosti naše sugrađanke Olgice Novaković, odlučio da se ova sredstva dodele ovoj školskoj ustanovi u Golupcu. Ovo je pravi potez naše sugrađanke Olgice i prijatelja iz preduzeća „SKANIA“ što se uspelo da naši učenici i nastavno osoblje dobiju novo vozilo i tako imaju bezbedniju vožnju, Crveni krst Golubac radiće i dalje na ovakvoj i sličnoj pomoći – dodala je sekretar Dina Čučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari