Košarkaš Vladimir Radmanović, krilo Los Anđeles Lejkersa, odlučio je da sa 100.000 dolara donira akciju „Možeš i ti“ koju je pokrenuo Vlade Divac, saopštila je juče humanitarna organizacija Divac. Radmanović je naglasio da je glavni razlog njegove donacije taj što je i sam, sa familijom, izbegao 1994.

Košarkaš Vladimir Radmanović, krilo Los Anđeles Lejkersa, odlučio je da sa 100.000 dolara donira akciju „Možeš i ti“ koju je pokrenuo Vlade Divac, saopštila je juče humanitarna organizacija Divac. Radmanović je naglasio da je glavni razlog njegove donacije taj što je i sam, sa familijom, izbegao 1994. godine.
– Na moju sreću, cela porodica se smestila u Srbiji i sve je bilo u redu – rekao je Radmanović i naglasio da i danas ima mnogo ljudi koji nemaju „krov nad glavom“ i žive u katastrofalnim uslovima. Tim ljudima treba pružiti pomoć i šansu da se vrate na noge. Mislim da je ovo što je Vlade organizovao veoma veliki i bitan korak nabolje. Voleo bih da se svi naši igrači pridruže toj akciji – poručio je Radmanović.
Akcija „Možeš i ti“ je zajednički projekat humanitarne organizacije Divac, UNHCR i Komesarijata za izbeglice Srbije. Cilj je da se prikupi novac za kupovinu kuća za izbegle i raseljene koji žive u izbegličkim kampovima. Prema zvaničnim informacijama u Srbiji 7.850 izbeglica živi u izbegličkim kampovima. Radmanovićeva donacija omogućiće otkup i renoviranje 14 kuća i pružiće šansu da se nastani više od 50 izbeglica. Divac se Radmanoviću zahvalio na do sada najvećoj donaciji akciji „Možeš i ti“.
– Sasvim razumem njegovu poziciju i motiv zašto želi da pomogne najugroženijim izbeglicama. Znam da će to mnogo pomoći u ostvarenju zajedničkih ciljeva. Ovo nije akcija pojedinaca nego svih nas – naglasio je Divac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari